Home Natuur & milieu Wandeling Capellebos en Elzenburg

Wandeling Capellebos en Elzenburg

GroenLinks afdeling Vught & Cromvoirt organiseert op zondag 20 oktober een wandeling door het Capellebos en Elzenburg voor haar leden en andere belangstellenden. De wandeling begint om 10.00 uur op de hoek Kraaiengatweg/Elzenburgpad en duurt ongeveer 2 uur. Onlangs is er door de Marggraff Stichting groot onderhoud gepleegd in het Capellebos en Elzenbrug. Het bosbeheer van mr. Ewald Marggraff werd gekenmerkt door achterwege laten van onderhoud, hetgeen leidde tot bijzondere natuurvorming maar ook tot verwaarlozing en mogelijk onveilige situaties voor wandelaars en passanten.
De Marggraff Stichting heeft daarom een uitgebreide inventarisatie van de staat van de bossen laten uitvoeren. De laanbomen op de landgoederen Capellebos en Elzenburg vertonen achterstallig onderhoud. Op grond hiervan is een plan van aanpak opgesteld dat voorziet in onderhoud waarbij natuurwaarden worden gerespecteerd, maar eventuele onveilige situaties worden opgeheven. Gevaarlijke bomen en takken zijn verwijderd, paden en lanen zijn geruimd en bosranden langs wegen en paden zijn gesnoeid.

Het genoemde plan van aanpak is opgesteld door Tom van Duuren van Van Duuren Bosbeheer. Hij zal ons rondleiden door beide gebieden en daarbij uitgebreid stil staan bij het hoe en waarom het groot onderhoud is gepleegd.
Aanmelden kan via groenlinksvught@bartoque.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in