Home Natuur & milieu Tuinderij De Scheve Schup verhuist naar Haanwijk

Tuinderij De Scheve Schup verhuist naar Haanwijk

Kom kennis maken met de biologische en sociale tuinderij ‘De Scheve Schup’ tijdens de open dag op zondag 13 september aanstaande. De Scheve Schup zal zich in het najaar van 2020 vestigen op het prachtige landgoed Haanwijk en wordt daarmee een (h)eerlijke plek voor biologisch eten, leren en tuinieren!

Maak kennis met de Scheve Schup
De Scheve Schup is een bijzondere tuinderij, tot eind oktober nog gevestigd in de voormalige kloostertuin van Huize Theresia in Vught. De afgelopen jaren is De Scheve Schup uitgegroeid tot een ontmoetingsplek voor (h)eerlijk voedsel en met liefdevolle aandacht voor mensen, dieren en planten. Hiermee is de tuinderij klaar voor een nieuwe stap: de verhuizing naar landgoed Haanwijk te Sint-Michielsgestel.

De Scheve Schup verbouwt groenten en fruit zonder chemische bestrijdingsmiddelen: 100% biologisch en lokaal dus. Daarnaast zorgen de eigen bijenvolken voor heerlijke honing, kippen leggen kakelverse eieren en er zijn een tweetal varkens. Ook zijn er in het seizoen prachtige bloemen in de pluktuin te vinden. Kortom: al het moois wat de natuur ons te bieden heeft kun je vinden op Haanwijk.

De Scheve Schup heeft daarnaast nog een belangrijke missie: de tuinderij is een plek om te leren, te werken of te ontspannen voor jong en oud, met of zonder beperking. De tuinderij biedt plek aan iedereen: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, mensen die een zinvolle dagbesteding zoeken, nieuwkomers die vrijwilligerswerk willen doen of studenten die een stageplek zoeken.

Hierbij is het kleinschalige en menselijke contact met deelnemers en bezoekers een belangrijke manier van werken.

Activiteiten voor jong en oud
Tijdens de open dag kun je alvast proeven van al het moois dat er te beleven valt op de tuinderij. Initiatiefnemer Hans Schevelier zal iedereen meenemen in het verhaal van de Scheve Schup en een kijkje geven in het eerste nieuwe seizoen op Haanwijk. Daarnaast zijn er van allerlei leuke dingen te beleven tijdens de open dag. Zo is er voor de kleinste kinderen een safari op het terrein, mogen zij helpen om hun eigen verse appelsap te persen en gaan we helpen vogelhuisjes en insectenhotels te maken. Natuurlijk is ook de imker aanwezig, die van alles zal vertellen over bijen en de honing die zij maken. Heel graag tot ziens op onze nieuwe plek op Haanwijk.

De open dag van de Scheve Schup vindt plaats op zondag 13 september 2020, van 13:00 tot 16:00 uur op Haanwijk 1. Toegang is gratis. Er zijn maar een beperkt aantal parkeerplaatsen, dus kom vooral met de fiets of lopend!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in