Home Natuur & milieu Laat vele bomen groeien en bloeien

Laat vele bomen groeien en bloeien

228
0

In Noord-Brabant moeten er tot 2030 veertig miljoen bomen bij komen, dat is de doelstelling die het provinciaal bestuur op 1 februari bekend maakte. Deze ambitie is gekoppeld aan het programma Bossen en Landschap van het Klimaatakkoord.

De stichting Podium Circulair heeft in het verlengde van deze doelstelling het plan opgepakt om de mogelijkheden te onderzoeken om De Gement en Het Helvoirts Broek in te richten als een groene oase tussen Den Bosch en Vught waarin niet alleen de weidevogels maar ook bomen de ‘ruimte’ moeten krijgen. Podium Circulair is gestart met een inventarisatie van de begroeiing en bebossing voor een onderzoek naar de mogelijkheden om samen te werken met eigenaren, pachters, gebruikers, natuurgroepen en kunstenaars. Het gaat er vooral om een pakket aan duurzame ideeën, plannen en maatregelen samen te stellen die een bijdrage kunnen leveren aan de nationale en internationale klimaatdoelstellingen, ook in Vught en Helvoirt.

Podium Circulair wil kunstenaars betrekken in de ontwikkelingen van een circulaire samenleving, in processen in bedrijfsleven, natuur, overheid en onderwijs. Voor het onderzoek naar een duurzame inrichting van De Gement/Het Helvoirts Broek zal een collectief van adviseurs, professionals en kunstenaars worden samengesteld.

Met het oog op de verkiezingen in de gemeente Vught in november aanstaande is dit initiatief van Podium Circulair voorgelegd aan het Gemeentebestuur van Vught. Voor meer informatie over dit persbericht of over de activiteiten van Podium Circulair kan contact opgenomen worden met Frida Rouppe van der Voort, frida@podiumcirculair.nl, 0651528781, www.podiumcirculair.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in