Home Natuur & milieu Kroonringen in Vught

Kroonringen in Vught

De gemeente Vught hangt kroonringen door heel Vught voor de zakken voor plastic, blik en drinkpakken (PBD). De bedoeling is dat alle straten aan het eind van dit jaar zijn voorzien van kroonringen. Hangen de kroonringen nog niet bij u in de straat? Dan kunt u deze de komende maanden verwachten.
Een kroonring is een plastic ring met doppen die rondom een lantaarnpaal wordt gehangen. Aan de doppen kunnen de plastic zakken voor PBD gehangen worden. Op de meeste plekken worden de kroonringen op de juiste manier gebruikt. Wat weer zorgt voor een verbetering van het straatbeeld. Natuurlijk zijn er altijd locaties waar nog te weinig kroonringen hangen of waar de ringen op de verkeerde plaats hangen. Zodra alle kroonringen zijn verspreid in Vught en Cromvoirt, rijden we een ronde door de gemeente Vught om de verspreiding van de kroonringen te verbeteren.

De spelregels voor het aanbieden van de PBD zakken aan de kroonringen:
• Bewaar de PBD zakken in huis en hang de zakken alleen aan de kroonringen op de inzameldag. Hang de zakken dus niet alvast buiten op andere dagen. Dit zorgt voor extra overlast. De inzameldagen kunt u vinden op de afvalkalender op onze website of via de afvalapp van de Afvalstoffendienst.
• Hang de PBD zakken op de inzameldag voor 07.30 uur op aan de kroonringen.
• Hang de PDB zakken met het hengsel aan de knoppen. Draai of knoop het hengsel niet vast. Dit bespaart veel tijd voor de chauffeurs die de zakken losmaken.
• Zijn alle kroonringen in de straat vol? Dan mag u de plastic zak op de grond naast de lantaarnpaal met kroonring aanbieden. Deze wordt dan gewoon meegenomen mits er geen verkeerd afval in de zak zit. Gebruik de gemeentelijke plastic zakken voor PBD. Deze zijn gratis verkrijgbaar bij het gemeentekantoor, het bibliotheekpunt Cromvoirt en de Milieustraat.
• Is uw zak niet meegenomen, bijvoorbeeld omdat er verkeerd afval in zat? Haal de zak dan zelf naar binnen en bied deze de volgende inzamelronde opnieuw aan.
• Is de kroonring stuk, neem dan contact op met de gemeente Vught via 073 65 80 680.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in