Home Natuur & milieu Jeugdlintje voor Joep ten Bokkel Huinink (8)

Jeugdlintje voor Joep ten Bokkel Huinink (8)

Jeugdlintje voor Joep ten Bokkel Huinink uitgereikt door Saskia Heijboer van de VVD. Bron: gemeente Vught

Elk jaar reikt wethouder Saskia Heijboer op de Dag van de Rechten van het Kind, 20 november, jeugdlintjes uit aan kinderen en jongeren uit Vught. Omdat dit soort huldigingen traditioneel gepaard gaan met veel contactmomenten en grote belangstelling van familie en vrienden hebben we dit jaar afgezien van een actieve campagne. Daarom reikte de wethouder dit jaar slechts één jeugdlintje uit. Dit jaar ontving Joep een jeugdlintje vanwege zijn acties tegen vervuiling van de natuur.

Zwerfafval
Joep ten Bokkel Huinink (8 jaar) is altijd bezig met milieu en natuur. Wekelijks loopt Joep, samen met zijn zus Jet, een rondje in de buurt om zwerfafval te verzamelen en op te ruimen. Hij wilde dit veel grootser oppakken op World Cleanup Day op 19 september. Daarom mobiliseerde hij de hele buurt, zowel kinderen als ouders, om hem en zijn zus te helpen afval, dat na de bouwwerkzaamheden op het Isabellaveldje, op te ruimen. In totaal vulden ze maar liefst 30 vuilniszakken, die door de gemeente werden opgehaald. De kinderen die meehielpen, werden na afloop getrakteerd op limonade in het ‘winkeltje Joep en Jet’s knallers’. Een rijdende kraam gemaakt van bouwafval en pallets. Deze dag gaf iedereen een goed en voldaan gevoel. Ook voor Joep, de organisator. “Volgend jaar weer”, werd er al gezegd.

Milieubewust
In een klein kasje kweekt de familie ook zelf diverse groenten. Joep is heel bewust bezig met milieu en natuur! Hij weet er heel veel van af en draagt dat ook over aan anderen, waaronder opa’s en oma’s.

Dag van de rechten
Op 20 november 1989 hebben de Verenigde Naties het Verdrag voor de Rechten van het Kind aangenomen. Daarom vieren we op 20 november elk jaar de internationale Dag voor de Rechten van het Kind. 193 Landen, waaronder Nederland, hebben dit verdrag ondertekend. Het verdrag bestaat uit 54 artikelen met afspraken over de rechten van kinderen tot 18 jaar.

Aanmelden jeugdlintje
Wethouder Heijboer is ervan overtuigd dat er meer kinderen in Vught een jeugdlintje verdienen. Aanvraag jeugdlintje: https://vught.nl/aanmelden-jeugdlintje/formulier

Vught: jeugdlintje voor Joep ten Bokkel Huinink uitgereikt door Saskia Heijboer van de VVD.
Bron gemeente Vught

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in