Home Natuur & milieu Jaarlijkse traditie in Helvoirt

Jaarlijkse traditie in Helvoirt

Twee herders met ruim 200 schapen trokken in de ochtend van deze 1ste kerstdag door de straten van Helvoirt. De Herders Marly Gommans en Mischa Kienhui, met hun honden Close By en Bes samen met de kudde schapen waren niet onderweg naar Bethlehem maar naar een nieuwe locatie waar de schapen deze kerstdagen kunnen grazen. Na een stukje door de weilanden gelopen te hebben met de kudde, ging de tocht vervolgens verder dwars door de straten van het Brabantse Helvoirt, op weg naar weilanden aan de Schoorstraat waar de schapen nu staan te grazen.

Het verkeer in Helvoirt had er geen enkele moeite mee om even te wachten tot de kudde van ruim 200 schapen was gepasseerd, het was immers een prachtig gezicht door de straten van de bebouwde kom van Helvoirt. Het tafereel trok ook flink wat bekijks, het is natuurlijk ook niet dadelijks dat er een kudde schapen door de straten trekt.

De komende dagen zullen de schapen nog grazen in de weilanden aan de Schoorstraat, daarna zullen de schapen richting hun winterverblijf gaan, waar rond 6 januari (drie koningen) de eerste schapen hun lammeren op de wereld zullen zetten.

Normaal gesproken grazen de schapen vooral in het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in