Home Natuur & milieu Groot onderhoud landgoed Zionsburg – een groene parel in Vught

Groot onderhoud landgoed Zionsburg – een groene parel in Vught

landgoed Zionsburg

Terwijl het Brabants Dagblad (06-10-2020) melding maakt over een reeds lang durende strijd tussen enerzijds vader en zoon Frits en Hein Bevort en anderzijds de Marggraffstichting, wordt momenteel hard gewerkt aan het opknappen van het landgoed Zionsburg. Het park met de vele exotische bomen, de vijver en de singels ondergaat een grote onderhoudsbeurt.

groot onderhoud Zionsburg

Zionsburg is een ongeveer acht hectare groot landgoed in het hart van Vught. Het landgoed is in de zogenaamde Engelse stijl aangelegd, met brede lanen, vijvers en veel gazon. De Engelse landschapsstijl kwam in de mode in de tweede helft van de achttiende eeuw en het begin van de negentiende eeuw. In tegenstelling tot de Franse tuin vraagt de Engelse tuin relatief weinig onderhoud.
De afgelopen decennia heeft het echter volledig ontbroken aan enig onderhoud aan het landgoed Zionsburg. Bewoners uit de buurt zijn daarom heel blij met de initiatieven van de Marggraffstichting om landhuis en landgoed Zionsburg voor zover mogelijk in de oorspronkelijke staat te herstellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in