Home Blikveld De Scheve Schup gaat verhuizen: zondag 13 september open dag in Halder

De Scheve Schup gaat verhuizen: zondag 13 september open dag in Halder

Hans Schevelier, het gezicht van de ‘Scheve Schup’ vertelde afgelopen zaterdag in Blikveld aan presentatoren Ans de Man en Berry van de Water over de op handen zijnde verhuizing van het complex bij ‘Huize Theresia’ in Vught naar landgoed Haanwijk. Inderdaad een verhuizing van Vught naar Halder in de gemeente St. Michielsgestel. Daar gaat de Scheve Schup samen met het Brabants Landschap een tuin ‘exploiteren’ met een maatschappelijke functie.
Op zondag 13 september wordt in de ‘nieuwe’ tuin een open dag georganiseerd. Vooral bedoeld ook voor de inwoners van St. Michielsgestel, maar de trouwe Vughtse bezoekers zullen natuurlijk net zo welkom zijn.
Het tuincomplex is in eerste instantie net zo groot als het complex in Vught: 3500 vierkante meter. Maar het Brabants Landschap geeft de Scheve Schup alle gelegenheid de tuin met meerdere hectares te vergoten in de toekomst. Dat biedt wellicht ook mogelijkheden de ‘veestapel’ (varkens, kippen) uit te breiden met koeien en schapen. Kleinschalig uiteraard.

Het Brabants landschap gaat Hans helpen de nieuwe tuin in te richten. De doelstelling van het Brabants Landschap sluit immers direct aan op wat Hans met de Scheve Schup nastreeft. De tuin biedt dagbesteding aan voor mensen in instellingen, maar ook mensen met een dagbestedingsindicatie die thuis wonen. Samen met de vrijwilligers probeert Hans de tuin levendig te houden en te exploiteren. Subsidie van de gemeente is nog noodzakelijk, maar kansen voor uitbreiding van de afzetmarkt in St.Michielsgestel zijn er natuurlijk ook.

Het nieuwe terrein ligt in Halder, te bereiken vanuit Vught via de ‘oprijlaan’ naar theehuis Haanwijk. Op de verharde weg naar rechts. Op zondag 13 september is de open dag van 13.00 tot 16.00 uur.

Presentatoren: Ans de Man en Berry van de Water
Techniek: Ludo Servais.

Luister hier naar het interview met Hans Schevelier van ‘de Scheve Schup’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in