Home Natuur & milieu Belevingstuin Helvoirt bijna klaar

Belevingstuin Helvoirt bijna klaar

Op een paar dagen na een jaar geleden was dit (zie foto’s) de aanblik van wat er resteerde van de vlindertuin. We zijn een jaar verder en via de inspraak van betrokkenen, een ontwerp van Marleen van Tilburg en Dorien Leydens, de inzet van een werkgroep, een heel aantal vrijwilligers én niet te vergeten het vergaren van vele sponsorgelden is de toenmalige tuin veranderd. Niet alleen de toenmalige vlindertuin is in het hele plan meegenomen, ook het gebied wat daaraan grensde heeft een metamorfose ondergaan. Voor altijd behoort deze herinnering aan de situatie langs het Hofpad tot het verleden. Om een beeld te schetsen van de werkzaamheden, die in nauwe samenwerking tussen de firma Busser en de vrijwilligers hebben plaatsgevonden melden we graag dat de Belevingstuin tot nu toe voorzien is van 7 bomen, 140 heesters, 2700 vaste planten en 2500 bloembollen/knollen.

Binnenkort zullen de laatste klusjes worden geklaard en wat we daarin graag zouden willen meenemen zijn: een stevige tafel, wellicht een van steen; een bank, bij voorkeur een die geschikt is voor senioren; een of meer vogeldrinkbakken en materialen voor de bouw van een insectenhotel.
Mocht je ons daarbij willen of kunnen helpen laat het dan weten aan Christ van Iersel, 0610826054 of Edward de Vries 0616393276.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in