Home Ingezonden “Voor de N65 worden 418 bomen omgezaagd, waarvan 72 monumentale”

“Voor de N65 worden 418 bomen omgezaagd, waarvan 72 monumentale”

In het Klaverblad van 6 mei is in de advertentie van de gemeente Vught te lezen: “De Rijksweg N65 tussen Tilburg en Den Bosch. Geliefd om zijn bomenrijen en fraaie uitzichten”. De actiegroep VughtParticipeert maakt zich heel boos hierover.

In hun Nieuwsbrief van 10 mei zegt VughtParticipeert: “Op basis van de plannen voor de reconstructie N65 wordt het uitzicht nog beter. Alle 418 bomen, waaronder 72 monumentale, worden omgezaagd. Dat staat er in het Klaverblad niet bij. Is het een halve waarheid of slechts een halve leugen?”

VughtParticipeert vindt dat de gemeente gedachte- en gevoelloos omgaat met de leefomgeving van de Vughtse inwoners.
VughtParticipeert pleit voor een volledige ondertunneling van de N65 met uiteindelijk betere bereikbaarheid, minder grondverzet en minder stikstofvervuiling. Met een burgerinitiatief ‘N65 Duurzaam’ wenst men in beeld te brengen de volledige maatschappelijke kosten inclusief de maatschappelijke baten en opbrengsten van een volledige tunnelvariant vergeleken met het huidige voorstel van de gemeente. Volgens VughtParticipeert is met hun voorstel sprake van “een variant zonder een enorme toename van het verkeer en files in het dorp, zonder aanvullende stoplichten, zonder mega-rotondes. Maar met meer dan 80% van alle verkeer zonder vertraging of hinder onder de grond en met een prachtig groengebied op het dak van de tunnel”.

1 REACTIE

  1. [* De Shield plugin heeft dit bericht als “Pending Moderation” gemarkeerd. Reden: Gefaalde Bot Test (verlopen) *]
    De N-65 in zijn huidige vorm is een van de mooiste wegen van Nederland.Bij de info avond vorig jaar, zei een man van Rijks waterstaat dat ze rekening zouden houden met de monumentale bomen. Nu zijn we al zo ver, dat alle bomen gerooid gaan worden. Kan ik nog een bezwaarschrift indienen tegen de bomenkap? Zijn er niet meer mensen binnen Vught/omgeving die hier hetzelfde over denken?? Kunnen we niet samenwerken? Ik heb totaal geen vertrouwen in de plaatselijke gemeentepolitiek. Rekening houden met klimaatvriendelijkheid/duurzaamheid is aan hen niet besteed!
    Met vriendelijke groet, Ad Bossong. Haaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in