Home Ingezonden Verbazing parkeerplaatsen Vivent Hoogstraat – Repelweg in Vught

Verbazing parkeerplaatsen Vivent Hoogstraat – Repelweg in Vught

Met grote verbazing heb ik vernomen en geconstateerd dat er in de Hoogstraat/Repelweg bordjes tegen de gevel zijn geplaatst bij Vivent met de tekst “Eigen terrein, parkeren uitsluitend voor bezoekers en medewerkers van Vivent/GGD”.

Dit is volgens mij in strijd met de wet:
Als het parkeerterrein vanaf de openbare weg bereikbaar is, betekent dit dat het terrein volgens de Wegenverkeerswet een “voor het openbaar verkeer openstaande weg” is.

Het maakt hierbij niet uit of het privé-eigendom is. Het maakt in principe ook niet uit of er een verkeersbord staat dat aangeeft dat het een privéterrein is. De wet hanteert hier een functioneel begrip, het gaat immers om de weg zelf.

Tijdens de oplevering van het gebouw is mondeling de garantie gegeven dat de bewoners van de Hoogstraat te allen tijde hun auto daar mogen parkeren, dit omdat er parkeerplaatsen langs de weg zijn komen te vervallen.

Nu het politiebureau op de Repelweg een grote bezettingsgraat heeft, levert dat meer auto’s in de wijk op, en ook méér parkeerproblemen.

Bij navraag op het politiebureau of die bordjes rechtsgeldig zijn, kreeg ik eerst als antwoord: “u moet bij de gemeente en Vivent zijn”.

De politie vertelde ook dat zij de borden, die ze zelf geplaatst hadden op het politiebureau met de tekst “Alleen voor bezoekers en medewerkers Politiebureau”, hebben moeten verwijderen van de gemeente.

Ik heb Vivent gebeld en zij vertelde mij dat ze de bordjes geplaatst hebben omdat hun werknemers anders geen parkeerplaats hebben en ze vinden zelf dat ze in hun recht staan om dit te doen.

Maar ze weten ook dat er geen wegsleepregeling toegepast kan worden. Iedereen mag daar parkeren ondanks dat er van die bordjes hangen.

Vivent gaat er vanuit dat men daar uit fatsoen niet parkeert.

Ik heb Vivent gevraagd waarom de omgeving daarover niet geïnformeerd is en waarom ze geen brief rond hebben laten gaan met de mededeling dat de mensen ná werktijd daar hun auto gewoon kunnen en mogen parkeren. Het antwoord van Vivent was dat ze daar niet aan gedacht hadden.

De buurtbewoners zijn nu in de veronderstelling dat ze daar niet meer mogen parkeren, maar dat mag nog steeds ondanks dat Vivent die bordjes daar geplaatst heeft.

Een verontrustende buurtbewoner van de Hoogstraat.
Naam buurtbewoner bij de redactie van NOVO3 bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in