Home Ingezonden Ouderenadvies is weer mogelijk

Ouderenadvies is weer mogelijk

Bron: Ouderen Samen Vught

In gesprek met Kees van de Wouw (66) uit Helvoirt
Kees van de Wouw is sinds februari 2019 ouderenadviseur en sinds februari 2020 projectleider ouderenadvies bij Ouderen Samen.

Hoe ben je ouderenadviseur geworden?
“Omdat ik wist dat ik kon stoppen met werken als maatschappelijk werker keek ik vóór de pensioendatum al rond om een invulling te geven aan de tijd na mijn pensioen. Ik zag de advertentie voor ouderenadviseur in Het Klaverblad en heb gereageerd, het leek mij een zinvol werk wat goed aansluit op mijn werkervaring. De cursus ging al snel van start, dus kon ik meteen beginnen. Met een fijne groep mensen de opleiding afgerond en daarna ook de opleiding voor cliëntondersteuner gevolgd, een mooie aanvulling op het werk als ouderenadviseur. Zo kun je als ouderenadviseur mensen wijzen op mogelijkheden van de WMO en ze ook begeleiden als ze een aanvraag willen doen”.

Projectleider ouderenadvies
“Net toen de coronacrisis begon, werd ik gevraagd om projectleider ouderenadvies te worden. Over het antwoord heb ik even moeten nadenken. Er waren mensen met meer ervaring, maar ik vond het wel een uitdaging. En zeker in deze bijzondere tijd”.

Wat is er veranderd door de coronacrisis?
“In eerste instantie viel alles een even stil. Maar nu gaan we het werk toch weer oppakken. We gaan mensen zoals vóór de coronacrisis weer actief benaderen met een brief, waarin we telefonisch contact aankondigen. Mocht tijdens het gesprek blijken dat een huisbezoek noodzakelijk is, dan maken we hiervoor een afspraak. We hebben een duidelijk protocol rondom corona opgesteld voor als we een huisbezoek afleggen. Maar ook een volgend telefonisch contact is mogelijk, als dat wenselijk is.
Mensen die met vragen zitten in Vught, Cromvoirt en Helvoirt kunnen ook zelf contact opnemen. Je wordt gebeld door een van de ouderenadviseurs die met jou het gesprek aangaat. Ouderenadviseurs zijn getraind om te luisteren naar je verhaal en kunnen je alles vertellen over welzijn, zorg, wonen, huishouding, vervoer en financiën.
Ouderenadviseurs worden regelmatig bijgeschoold en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen”.

Afspraak maken voor advies
Voor een bezoek aan huis of telefonisch contact met een ouderenadviseur, cliëntondersteuner of woonadviseur kun je contact opnemen met Ouderen Samen via Welzijn Vught, tijdens kantooruren op telefoonnummer 073-6565350 of per e-mail info@ouderensamen.nl
Ook familie, zoals je partner, zoon of dochter, kan een adviesgesprek aanvragen en/of bijwonen voor informatie, advies of ondersteuning.
Het advies is gratis en vrijblijvend. Je kunt erop rekenen dat je privacy gewaarborgd is.

Interview en foto: Joke Postma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in