Home Ingezonden M Side FCDB distancieert zich van racisme

M Side FCDB distancieert zich van racisme

“Voor ons is iedereen gelijk!”

“Afgelopen zondag is er iets gebeurd waar wij als M-side totaal niet trots op zijn en waar wij ons ook van distantiëren. Enkele individuelen hebben zich vanaf onze tribune helaas racistisch uitgelaten over Moreira, waar ook wij onze excuses voor aanbieden. Voor ons als FC Den-Bosch supporters van de M-Side is het om te zorgen voor sociale controle want dit kan en mag nooit meer gebeuren. Laten we met zijn allen aan dit maatschappelijke probleem werken, aangezien dit iets is wat wekelijks op vele voetbalvelden door heel Nederland gebeurt.

Wij keuren alle vormen van racisme af. Iets wat ook te zien is door de vele verschillende nationaliteiten op de M-side. De tribune waar de fanatieke maar ook doorsnee afspiegeling van onze mooie Bossche stad staat. De stad waar vele culturen zij aan zij leven. Iets waar wij als Brabantse Bourgondiërs trots op zijn!

Wat wij wel nog van ons hart willen is dat er, ondanks de fouten van onze tribune, ook bijzonder gevaarlijke dingen op (sociale) media gedaan worden;
Een jonge gast staat met zijn handen over elkaar en maakt een wegwerpgebaar richting het veld. Om vervolgens in een verkeerd daglicht te worden geplaatst door een bewegend beeld stil te zetten, op een voor hem desastreus moment. Door deze foto wordt hij door een kudde mensen (onder andere politici en BN’ers) publiekelijk vervolgd, met de dood bedreigd en durft hij niet meer veilig over straat! Is dat dan Nederland, is dat onze standaard? Normaliter zou een rectificatie hiervan niet meer dan normaal zijn”. (Ondertussen is bekend geworden dat Justitie na onderzoek heeft vastgesteld dat er sprake was van een wegwerpgebaar.) (bron NOS 21-11-19).

Bron FC Den Bosch: M-SIDE TEGEN RACISME

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in