Home Ingezonden Hartverwarmend ! Oog hebben voor elkaar

Hartverwarmend ! Oog hebben voor elkaar

Herken je dit logo? Vast wel. Dit logo is regelmatig verschenen in het Klaverblad, heeft als poster op verschillende plaatsen in Vught gehangen (of hangen er nog steeds) en stond op de gedichtenkaart die je in jouw brievenbus vond.

Met dit logo willen we een boodschap overbrengen aan jou. Een boodschap dat we elkaar nog steeds nodig hebben in deze coronatijd. Zeker in deze winterperiode en tijdens de strengere maatregelen.

Bewust worden dat je die ander ziet, de eenzame jongere, de buurman die alleen thuis zit en weinig mensen ziet of spreekt, de vrouw die door haar beperking nauwelijks buiten komt, het kind dat snakt naar wat aandacht van een ander. Kijk om je heen en zie die ander! Wij willen jou zien, zie jij mij?

Door een klein gebaar, een telefoontje, een praatje of een boodschap, kun jij die glimlach op iemands gezicht toveren en zijn of haar dag wat aangenamer maken. De ander laten voelen dat die gezien en niet vergeten wordt. Want dat is wat er wel kan in coronatijd: OOG HEBBEN VOOR ELKAAR!

STILAAN
het nieuwe jaar is begonnen
en stilaan grijpt ons het stilstaan

ik kijk naar de klok en verwonder even
deze minuut keert niet meer terug
waar wacht je op, de volgende?

met wie was je toen alles
nog kwam in toevalligheden
van verbazing en ontmoeting 

misschien is deze tijd ons aangereikt
elke glimlach te koesteren

omdat het echt allemaal ooit weer
voorbij zeilt

petra maria
uw dorpsdichter

Bij Hartverwarmend werken tal van inwoners en organisaties in Vught samen om te bedenken en te doen wat wel kan in Coronatijd. Voor vragen of ideeën kun je contact opnemen met Vught voor Elkaar Helpt! Telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 10.00 tot 12.00 uur op 06 – 518 666 60 of per mail naar info@vughtvoorelkaar.nl  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in