Home Toegankelijkheid Veilig in het verkeer

Veilig in het verkeer

Dit voorjaar is op basisschool De Lichtstraat een begin gemaakt met de voorlichting aan leerlingen van de basisscholen over Veilig in het Verkeer. En dan met wat meer nadruk op bewustwording. Want als je ‘normaal’ al veel gevaarlijke situaties tegen komt, hoe is dat dan voor mensen die blind of slechtziend zijn ?

Bewoners en hun begeleiders van de Robert Coppesstichting laten de kinderen ervaren hoe het is om weinig of niks te kunnen zien. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van brillen met verschillende aanpassingen. Daarna wordt in de speelzaal een parcours gelopen waarbij gebruik gemaakt wordt van een blindenstok.

De kinderen leren daarbij wat het betekent als een blinde of slechtziende verkeersdeelnemer de stok naar beneden heeft bij een zebrapad. En wat iemand doet als hij of zij wil gaan oversteken. Het is altijd een leerzame en bijzondere ervaring om op deze manier kennis te maken met ‘bijzondere verkeersdeelnemers’ en natuurlijk hopen we daarmee meer wederzijds begrip te krijgen.

Want “jong geleerd” is hopelijk nog altijd “oud gedaan”. Het is natuurlijk jammer dat nu tijdens deze bijzondere periode alle scholen gesloten zijn en bijeenkomsten niet meer georganiseerd mogen worden. Maar zo gauw de maatregelen het weer toelaten worden ook deze voorlichtingslessen weer met enthousiasme opgepakt. Want veilig aan het verkeer kunnen deelnemen is de laatste jaren niet meer vanzelfsprekend. Zeker niet voor mensen met een visuele beperking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in