Home Toegankelijkheid In Vught mag Iedereen meedoen

In Vught mag Iedereen meedoen

Op vrijdag 11 oktober is, als afsluiting van de Week van de Toegankelijkheid het manifest ondertekend “Iedereen doet mee” door wethouder Heijboer en de voorzitter van Toegankelijk Vught, Elise Adriaanse. Tijdens deze week wordt extra aandacht gevraagd voor de toegankelijkheid binnen onze gemeente. Elk jaar met een specifiek thema en dit jaar was het thema “lekker vrij, doen wat je wilt”. Met ondertekening van dit manifest laat de gemeente zien dat zij het belangrijk vindt dat iedereen overal in de gemeente kan komen en kan deelnemen.

Daarmee laat de gemeente ook zien dat zij zich inspant om iedereen mee te kunnen laten doen, verbeteringen te zoeken en op te lossen.

Een van die verbeteringen is dat tijdens deze week ook Horeca Nederland afdeling Vught heeft laten zien dat zij graag wil meedenken over een betere toegankelijkheid van onze plaatselijke horeca. Drie ondernemers hebben hun menukaart laten omzetten in Braille, zodat ook onze blinde en slechtziende inwoners beter zelfstandig uit eten kunnen, zonder de kaart te moeten laten voorlezen bijvoorbeeld, maar gewoon zelf hun menu uit te kunnen kiezen. Deze voorlopers zijn restaurant Beleef, het Vughtse Vlaaihuis en Kasteel Maurick. De braille-menukaart van Bij Petrus is op dit moment in de maak …

Toegankelijk Vught spant zich in om deze mogelijkheid breed onder de aandacht te brengen van de overige horeca-ondernemers en nodigt hen dan ook van harte uit om hun menukaart digitaal aan te leveren zodat de mensen binnen de Vlasborch deze kunnen omzetten naar braille. Mailt u daarvoor uw menukaart naar Toegankelijkvught@gmail.com en zij zorgen dat het op de juiste plaats terecht komt en verwerkt wordt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in