Home Ouderenhuisvesting Woonadvies is weer mogelijk !

Woonadvies is weer mogelijk !

Gesprek met Gert van Duren, projectleider Woonadvies van Ouderen Samen.

Langer thuis in eigen huis
De overheid verplicht ons langer thuis te blijven wonen. Maar hoe doe je dat veilig en comfortabel? Wat is er nodig om langer veilig in je huis te blijven wonen zonder ongelukjes, brand of inbraak? Soms maakt juist een kleine ingreep, waar je zelf niet meteen aan denkt, de situatie in huis een stuk veiliger. De woonadviseurs helpen je graag.

Wat doen de woonadviseurs?
Woonadviseurs zijn specialisten. Zij kunnen advies geven hoe je woning veiliger en meer comfortabel gemaakt kan worden met veelal kleine ingrepen.

Een woonadviseur komt op verzoek bij je thuis en kijkt naar jouw specifieke situatie en luistert naar je vragen. Hij geeft aan welke kleine aanpassingen mogelijk zijn om veiliger en comfortabeler te wonen. Maar geeft ook advies bij het aanvragen van bijvoorbeeld een of meer offertes voor meer ingrijpende zaken. De woonadviseur kan helpen offertes te begrijpen en uitleg geven over technische begrippen om zo goede keuzes te maken.

Een slimmer huis is een veiliger huis
Er zijn steeds meer moderne toepassingen om de veiligheid en het wooncomfort te verbeteren. Denk aan het licht op afstand of automatisch bedienen, de bel met camera waarmee je kunt zien wie er voor de deur staat of de verwarming op afstand bedienen. Veel materiaal kun je bij de bouwmarkt kopen. Ook hierin kan de woonadviseur je de weg wijzen.

Woonbijeenkomsten
Enkele keren per jaar worden senioren uitgenodigd voor een Woonbijeenkomst. Aan de hand van voorbeelden wordt verteld hoe je met eenvoudige en kleine ingrepen veiliger kunt wonen. Er worden materialen getoond waarmee de veiligheid en het gemak simpel verbeterd kunnen worden.

Woonadviseurs worden regelmatig bijgeschoold en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Afspraak maken voor advies
Wil je ook graag weten hoe je veiliger en comfortabeler kunt wonen ? Voor een bezoek aan huis of telefonisch contact met een woonadviseur, maar ook een ouderenadviseur of cliëntondersteuner kun je contact opnemen met Ouderen Samen op telefoonnummer 073-6565350 of per e-mail info@ouderensamen.nl

Ook familie, zoals je partner, zoon of dochter, kan een adviesgesprek aanvragen en/of bijwonen voor informatie, advies of ondersteuning. Het advies is gratis en vrijblijvend. Je kunt er op rekenen dat je privacy gewaarborgd is.

Interview en foto: Joke Postmawww.ouderensamen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in