Home Cultuurweek Jonge koks zetten zich aan Indiase samosa’s 

Jonge koks zetten zich aan Indiase samosa’s 

Het is woensdagmiddag een drukte van belang in de keuken van het HelvoirThuis. Boris en Roos snijden enthousiast stroopwafels. Wat er uiteindelijk op tafel komt? ‘Hang op’, zegt Boris met een brede glimlach.

Catrien Kuijpers van de Kooktuin in Esch houdt een kookworkshop in het kader van de Cultuurweek. “Het is ontzettend leuk om dit met kinderen te doen”, zegt Catrien. “Ik vind het belangrijk dat kinderen kennismaken met verschillende ingrediënten. Er zijn echt smaakverschillen tussen verse groenten uit eigen tuin en de winkel.”  

De kinderen bereiden een diner voor tijdens de workshop waar ook ouders van de jonge koks aan deelnemen. Op het menu staan Indiase samosa’s, Indiase curry en als toetje een zelfgemaakte hangop. “Een heerlijke en gezonde maaltijd”, belooft Kuijpers. De kinderen zullen de maaltijd zelf serveren. Het diner wordt in deze Cultuurweek aangeboden door Lokaal 30, het samenwerkingsverband tussen ABZ, Welzijn Vught, HUIS73, Ouderen Samen, MOVE Vught, Plaza Cultura, GGD en HelvoirThuis. 

Aafke en Wielke maken in de keuken van het HelvoirThuis Indiase samosa’s. “Van bladerdeeg”, zegt Aafke. “En met erwten, wortel, veel suiker en zout”, roept Wielke terwijl ze een stukje bladerdeeg dichtvouwt. Samenwerken, plezier en een smaakvol gerecht: het komt allemaal samen op deze woensdagmiddag in het HelvoirThuis. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in