Home Cultuur & onderwijs ‘Witte kasteeltje’ bijna klaar

‘Witte kasteeltje’ bijna klaar

114
0

Na een jaar achter doeken, hekken en steigers verborgen te zijn geweest lijkt de opknapbeurt van het Raadhuis aan het Leeuwensteinplein haar einde te naderen. Grote delen van het gerenoveerde gebouw zijn al te zien. Opvallend is de aanpassing in de kleur. Het spierwitte uiterlijk is aangepast aan de originele kleur van gebroken wit. De groene luiken en het glas in lood lijkt er meer uit te springen dan voorheen maar dat kan ook gezichtsbedrog zijn. Het heeft wel een wat meer groenige uitstraling gekregen. De kosten van de verbouwing vielen hoger uit dan begroot door ‘verborgen gebreken’. Ook was er onlangs nog een forse regenbui, die de vloer blank zette. Toch blijft ‘het witte kasteeltje’, met zijn statige trapgevels, kantelen en torens, dat pas in in 1937 werd verbouwd tot Raadhuis, een blikvanger in het Vughtse centrum.
Het wordt gebruikt voor bijeenkomsten van de gemeenteraad en diverse commissies, representatieve bijeenkomsten zoals recepties, lintjesregen, Koningsdag en uiteraard bij de sleuteloverdracht met carnaval.
Het Vughtse Raadhuis met aansluitend de vijver met fontein en het Reeburgpark staat vooral bekend als de trouwlocatie in de Brabantse regio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in