Home Cultuur & onderwijs Wie van de drie

Wie van de drie

Van donderdag 11 tot en met zaterdag 20 februari kunt u uw mening geven over de drie ideeën voor de herontwikkeling van de Oude Dr. Landmanschool in Helvoirt. De ontwerpen zijn gemaakt door drie verschillende teams van ontwikkelaars en architecten. De ontwerpen hangen tien dagen lang achter de ramen bij het HelvoirThuis waar u ze kunt bekijken.
Voor een nieuwe bestemming van de school is een prijsvraag bedacht. De gemeente is op zoek naar een creatief, hoogwaardig en duurzaam voorstel voor de herontwikkeling van de Oude Dr. Landmanschool. Er zijn 17 aanmeldingen ontvangen waaruit drie teams zijn geselecteerd. De gemeente nodigde ze uit om een ontwerp en bijbehorend kostenplaatje te maken.
De drie teams zijn Vastlab Projectontwikkeling met Atelier van Berlo, Vevag met Braaksma & Roos Architectenbureau en Houta Projectontwikkeling met Architecten aan de Maas.
De opdracht aan de teams: Het plan moet bijdragen aan de leefbaarheid van Helvoirt en de identiteit van het gebied versterken. Het moet daarnaast ook voorzien in een sociaal maatschappelijke functie en er moet sprake zijn van hoge architectonische kwaliteit. De monumentale voorgevels van beide panden blijven behouden. Ook moesten de plannen ingaan op de duurzaamheid van het gebouw, zoals energieneutraliteit, klimaatadaptatie en binnenklimaat.
Geef uw mening over de plannen. Vanwege de huidige coronamaatregelen hebben we er voor gekozen om de plannen achter de ramen (direct links van de hoofdingang) te hangen bij het HelvoirThuis, Kloosterstraat. Zo kunt u vanaf de buitenkant aan de straatzijde de plannen coronaproof bekijken. De ontwerpen hangen er vanaf donderdag 11 februari tot en met zaterdag 20 februari. U kunt uw mening over de plannen mailen naar oudelandmanschool@vught.nl. De reacties worden als advies mee aan de jury gegeven die de winnaar zal aanwijzen. De jury bestaat uit Floris Alkemade, Annemarie Rakhorst en Peter Blankenstein. Eind maart maakt de jury de winnaar van de prijsvraag bekend, waarmee we een koopovereenkomst sluiten. Dan kan het winnende plan worden gebouwd.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in