Home Algemeen (W)etenstijd: donderdag 13 februari vanaf 17.30 uur maaltijd en om 19.00 uur:...

(W)etenstijd: donderdag 13 februari vanaf 17.30 uur maaltijd en om 19.00 uur: ‘Water en Vuur in Iran’

Donderdagavond 13 februari vindt er weer een (W)etenstijd plaats door Anders Bezig Zijn in Huize Elisabeth. We schuiven om 17.30 uur gezellig samen aan tafel voor een lekkere maaltijd. Aansluitend op de maaltijd om 19.00 uur vertelt Astrid Steijger, naar aanleiding van haar reis in het voorjaar van 2018 naar Iran, een persoonlijk verhaal over ‘Leven en reizen in Iran’. Toen Astrid in 1979 voor het eerst Iran binnenkwam was er in het land een historische omwenteling gaande: de Islamitische Revolutie van Iran. Zij wist met haar 23 jaren niet dat er ook voor haarzelf een totaal nieuw tijdperk met ongekende ervaringen zou aanbreken.
Deze avond komen afwisselend aan bod: Astrids eigen leven en reizen in Iran en de Perzische cultuur en historie. Met haar kennis van de taal van het land, dat ook de bakermat van de beschaving genoemd wordt, is Astrids vertelling er een over de liefde en het hart, de Perzische Poëzie, mystiek, de duizenden geuren en kleuren, de betovering en de werkelijkheid van een rijk land. Een klein overzicht van de rijke historie, verfijnde kunst, muziek, architectuur en oude rituelen. Wat weten we van de invloed die Perzië heeft gehad op onze huidige Westerse cultuur, filosofie, wetenschap? Voorjaar 2018 was zij weer in Iran voor een bijzondere reis. Maar wat is er allemaal veranderd sinds de laatste keer dat ze er was in 1995? Hoe is het leven nu? Wat was er anders voor haarzelf? Hoe is het leven van een vrouw in Iran?
De titel ‘Water & Vuur’ verwijst naar Iran als land van tegenstellingen, terwijl de tegenstelling van water en vuur juist in de oude Perzische tradities verenigd en getransformeerd worden. Alles met elkaar verweven wordt het een vlucht op een Perzisch tapijt met een onmiskenbaar Hollands vleugje.
Kosten voor de maaltijd zijn € 5,00, voor de lezing inclusief kopje koffie/thee € 3,50. Maaltijd plus lezing kost € 7,50. 
U kunt zich aanmelden tot uiterlijk maandag 10 februari via ABZ 073-657 20 00 of info@abzvught.nl   

Seniorenbus   
Geen vervoer? De Seniorenbus rijdt voor (W)etenstijd. De prijs voor leden is € 0,62 en voor niet-leden € 1,25 per rit. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar. Bel voor meer informatie (’s ochtends) de Seniorenbus: 073 – 711 31 91

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in