Home Cultuur & onderwijs Vught krijgt nieuwe Speeldoos 2

Vught krijgt nieuwe Speeldoos 2

“De nieuwbouw van De Speeldoos wordt deels gefinancierd door de bouw van appartementen op het Cultureel Centrum. Daarvoor moet wel het bestemmingsplan worden aangepast,” aldus wethouder Toine van de Ven. Verder krijgt De Speeldoos extra subsidie en financiële steun om het proces op te kunnen starten met behulp van experts. Het personeel krijgt met terugwerkende kracht van 1,5 jaar volgens hun CAO doorbetaald.
De subsidie wordt opgehoogd naar 237.000 Euro. Het achterstallig onderhoud wordt maar mondjesmaat aangepakt. Beide partijen zijn hoopvol over de ambitieuze plannen, die in 2025 klaar moeten zijn. De Speeldoos is nog in onderhandeling met Den Bosch (Theater van de Parade) over mogelijke voorstellingen waarvoor zij het financiële risico gaan dragen. Maar nu vanwege de coronamaatregelen is daar nog weinig over te zeggen, aldus het bestuur van DSe Speeldoos. Ook met DePetrus gaat De Speeldoos intensief samenwerken om allerlei activiteiten op te zetten, zoals bijvoorbeeld een festival.

Het overgebleven personeel verkeert in een jubelstemming. “Eindelijk wat zekerheid en perspectief, aldus A. Theijssen, die al 22 jaar in de Speeldoos actief is. We werden ‘s-middags al op de hoogte gebracht.” Wij zien weer licht in de tunnel van De Speeldoos. Het college heeft ook de gemeenteraad bijtijds op de hoogte gebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in