Home Cultuur & onderwijs Voorstelling ‘De dochter van Meijer’ in DePetrus op vrijdag 8 november

Voorstelling ‘De dochter van Meijer’ in DePetrus op vrijdag 8 november

Pauline Broekema en The Amsterdam Consort presenteren een muzikale voorstelling De dochter van Meijer in DePetrus in het kader van de bevrijdingsactiviteiten in Vught.

Onderwerp: ‘Stille’ helden en eindeloze jaren in onderduik. Daarover gaat De dochter van Meijer, een muzikale voorstelling van The Amsterdam Consort en Pauline Broekema. Op vrijdag 8 november is deze bijzondere voorstelling in het kader van 75 jaar bevrijding te zien in DePetrus in Vught.
De dochter van Meijer vertelt het verhaal dat gaat over bezetting en bevrijding. Over angst, heimwee en rouw. Meijer, de vader van de kleine Sara (1941) wordt met de eerste trein van Westerbork naar Auschwitz gevoerd. Sara en haar moeder Mies duiken onder, om veiligheidsredenen gescheiden van elkaar. Na de bevrijding blijkt bijna niemand van hun grote Joodse familie nog in leven. 

De voorstelling is gebaseerd op het boek ‘Het uiterste der zee’ van voormalig NOS verslaggever Pauline Broekema. Pauline is als geen ander in staat om het onnoembare te schilderen in verhalen. De dochter van Meijer is een voorstelling waarbij verhaal en muziek elkaar versterken en voor een boeiend geheel zorgen. Het ensemble, bestaande uit Jeannette Landré (fluit), Marieke Stordiau (fagot) Albert Adams (viool) en Mariken Zandvliet (piano) speelt werken van Bruch, Glinka, Dvorak en Ravel.

Vrijdag 8 november | 2019 DePetrus | Heuvel 2 | 19:30 – 21:00 uur | Tot 18 jaar € 10,- Leden € 12,50 Niet-leden € 15,-

Cursus Vughtologie in DePetrus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in