Home Cultuur & onderwijs Vooraankondiging: ...

Vooraankondiging: Twee Bijzondere Dorpen, geschiedenis van Vught en Cromvoirt

Op 13 november aanstaande zal de Stichting Erfgoed Vught een belangrijke publicatie over de geschiedenis van Vught en Cromvoirt aanbieden aan burgemeester Van de Mortel. Het veel illustraties bevattende boek dat hem aangeboden wordt, heeft als rode draad de eigenaardigheden waarmee de dorpen bekendheid hebben gekregen.

Een groot aantal auteurs hebben aan het verschijnen van deze uitgave meegewerkt. Zo is een bijna compleet beeld te vormen van Vught en Cromvoirt. Vanaf de prehistorie en Romeinse tijd via de middeleeuwen tot de huidige tijd toe. En natuurlijk komt de Slag van Lekkerbeetjen aan de orde, evenals de infrastructurele perikelen die al eeuwenlang een stempel drukken op de eigenheid van Vught en natuurlijk Kamp Vught. Mede-auteurs zijn onder meer Ad van den Oord (onder andere over landgoederen en buitenplaatsen) Ottie Thiers (over onder andere de gevangenis in Vught), Henk Smeets (Molukse woonoord), Cees Slegers (geschiedenis van Cromvoirt) en Jeroen van den Eijnde (Kamp Vught).

‘Twee bijzondere dorpen‘ wordt uitgegeven door de Stichting Erfgoed Vught en Bruna Vught. Het 376 pagina’s tellende boek is vanaf 14 november aanstaande verkrijgbaar in de Vughtse Bruna Boekhandels en kost 39 euro en 50 cent. Tot 1 november kan het boek via voorintekening via de website www.erfgoedvught.nl verkregen worden voor 35 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in