Home Blikveld Van Loon Galleries vanaf 1 juli in de oude pastorie op de...

Van Loon Galleries vanaf 1 juli in de oude pastorie op de Heuvel

Kim van Oirschot van Van Loon Galleries aan de Taalstraat – zie afbeelding – was afgelopen zaterdag telefonisch te gast bij presentator Berry van de Water. Aanleiding is de aanstaande verhuizing van Van Loon Galleries naar de ‘oude’ pastorie van de Petruskerk (uit 1864). Dat pand wordt nu onder handen genomen om in juli als nieuwe Vughtse basis te fungeren van Van Loon Galleries.
Het pand heeft met 600 vierkante meters meer ruimte te bieden dan het huidige pand (van architect Kropholler uit 1953) aan de Taalstraat. Een groot verschil is natuurlijk dat de mogelijkheid om buiten in de tuin te exposeren of in de aan het huidige pand grenzende Mariakerk bijzondere evenementen en/of exposities te organiseren nu vervalt. Maar de galerie zoekt nadrukkelijk ook mogelijkheden om ook in het centrum, wellicht in samenwerking met bijvoorbeeld DePetrus en andere centrumondernemers een nieuw evenement te starten.
De galerie heeft in Nederland een naam op het gebied van evenementen, zoals kunstliefhebbers dat zullen bevestigen wanneer zij denken aan de ‘art events’ in Tilburg, Breda en Veghel.

De galerie mag dan wel een beetje een elitaire uitstraling hebben, maar zij doet er al jaren alles aan om laagdrempelig te zijn. Je hoeft niet meteen iets te kopen wanneer je de galerie binnenloopt. Het gaat ook om het bekijken van kunst, waardoor het bijna een museale ervaring oproept. En, hoe kan het anders, de koffie staat klaar.

In de galerie is veel hedendaagse kunst te bewonderen. Het zijn bepaald niet alleen schilderijen, maar ook glaskunst, plastieken, beelden etc. worden getoond in een sfeerrijke omgeving.
Voor jonge kunstenaars is er via het concept ‘Royal Rebels’ de mogelijkheid hun weg te vinden in de galeriewereld.
De Kunstkoopregeling van de overheid maakt het mogelijk om onder gunstige voorwaarden ook kunst in het bezit te krijgen, vanaf 100 euro is er keuze te over.

Vanaf 1 juli hoopt men op de nieuwe locatie Vughtenaren en de vele trouwe bezoekers van buiten Vught te ontvangen. Nieuwe kunstenaars zullen hun werk laten zien en ook groepsexposities staan op het programma.

Presentator: Berry van de Water. Techniek: Maurice van der Vliet.

Beluister hieronder het interview met Kim van Oirschot van Van Loon Galleries.

Kim van Oirschot

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in