Home Cultuur & onderwijs ‘Uit de wereld van Duizend-en-een-nacht’.

‘Uit de wereld van Duizend-en-een-nacht’.

Sprookjesachtige presentatie bij de Muzieksalon door Joop Beekman

De collectie verhalen van 1001 nacht is gedurende een aantal eeuwen gegroeid. De eerste verhalen stammen al uit de negende eeuw, en de collectie groeide door totdat het geheel in de vijftiende eeuw in het Arabisch op papier werd gezet. De bekendste sprookjes uit 1001 nacht zijn: Aladdin en de Wonderlamp, Ali Baba en de veertig rovers en Sinbad de Zeeman. Oosterse sprookjes zijn in Europa wijd verbreid en ingeburgerd. Het zijn van oorsprong Arabische, Iraanse en Griekse verhalen van lang geleden.

In de zeventiger jaren van de vorige eeuw voegde de sjah van Perzië, Mohammed Reza Pahlavi, een geheel eigen oosters sprookje toe. Alhoewel Perzië in 1935 was omgedoopt in Iran vierde de sjah in 1971 het 2500-jarig bestaan van het Perzisch Rijk. Het zou het grootste feest aller tijden worden, bijgewoond door zoveel mogelijk gekroonde staatshoofden en regeringsleiders.

Over dat feest gaat de Muzieksalon van 28 november met een documentaire waarin verslag wordt gedaan van het driedaagse festijn in de woestijn van Iran. Ook zal er op het oosten georiënteerde en geïnspireerde muziek te horen zijn.

Behalve voor de echte liefhebber is deze Muzieksalon ook een aanrader voor hen die niet in sprookjes geloven… U bent van harte uitgenodigd, presentatie door Joop Beekman.

Donderdag 28 november 2019 | 14.00 – 16.00 uur | Rode Rik, Van Sonstraat 49 | € 2,– entree | vrije inloop

www.ouderensamen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in