Home Cultuur & onderwijs Tien extra plaatsen bij CoderDojo Vught op 16 november a.s.

Tien extra plaatsen bij CoderDojo Vught op 16 november a.s.

Iedere twee maanden organiseert de bibliotheek in DePetrus te Vught een CoderDojo. Kinderen kunnen hier gratis leren programmeren. Hoewel de CoderDojo op zaterdag 16 november al maanden geleden was volgeboekt, zijn er op zaterdagmiddag 16 november 10 extra plaatsen voor kinderen en jongeren die kennis willen maken met machine learning. Dit is de techniek die bijvoorbeeld door Google wordt gebruikt om foto’s te herkennen en bij spraakassistenten als Siri, Alexa en Bixby.

Onder begeleiding van de CoderDojo vrijwilligers leer je werken met machine learning (herkennen van tekst, foto’s of geluiden) en bouw je een eigen computerprogramma met de blokjes programmeertaal Scratch of de echte programmeertaal Python. Je kunt ook een Android-app bouwen.

Dit deel van de CoderDojo is alleen bedoeld voor kinderen en jongeren die al behoorlijk handig zijn met programmeren. Bij de CoderDojo werk je met je eigen laptop. Als je een app wilt bouwen dan moet je naast een laptop ook een Android telefoon of tablet meenemen.

De CoderDojo is van 14.00 tot 16.00.
Inschrijven kan via: http://www.codekids.nl/machine-learning

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in