Home Cultuur & onderwijs Tegelverwijderestafette voor groen schoolplein bij De Springplank.

Tegelverwijderestafette voor groen schoolplein bij De Springplank.

Verschillende basisscholen in Vught willen hun schoolplein ombouwen tot een groen schoolplein. Basisschool De Piramide en basisschool De Springplank hebben hiertoe de aanzet gegeven deze week.

Het is de bedoeling dat leerlingen hun lessen ook buiten gaan volgen tussen het groen op het schoolplein. Hiertoe hebben beide scholen initiatieven genomen.

Een ‘Plein van de Toekomst’ noemt Eefje van Lith het. Ze is coördinator bovenbouw van basisschool De Piramide en begeleidde de realisatie van het nieuwe schoolplein aan de Van de Pollstraat. “Met een moestuintje, plukfruit, bij- en vlinder vriendelijke struiken, een tokkelbrug, boomstamparcours, modderkeukentje, regenton, waterpomp én een ‘arena’. We kunnen het schoolplein straks gebruiken voor onze natuur-, milieu- en dramalessen.”

Ook schooldirecteur Martin Baks van De Springplank wil met het groene schoolplein het brein van zijn leerlingen prikkelen. “We bedenken activiteiten om op een andere manier buiten te leren. Doen bijvoorbeeld ‘tafels’ in spelvorm en dictee. Begrijpend lezen op een sportieve manier. Van de hele dag in de klas zitten luisteren, worden kinderen toch vaak wat suf.”

Afgelopen woensdag zijn ouders en kinderen op het schoolplein van De Springplank gestart met een ‘tegel-estafette’. “Om geld (5.000 euro) te besparen, halen we er zelf de tegels uit”, vertelt Renske Vercauteren, van de werkgroep Groen Schoolplein. “Corona had bijna roet in het eten gegooid maar we hebben een alternatief bedacht. Gezinnen kwamen nu één voor één. Het is hartverwarmend dat ze ondanks de coronacrisis en de drukte thuis toch komen helpen.”

“We komen nog zo’n 7.000 euro tekort en nodigen ouders en kinderen uit met ludieke acties te komen”, aldus Renske Vercauteren, Werkgroep Groen Schoolplein De Springplank. Zie ook www.vergroendespringplank.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in