Home Cultuur & onderwijs Schoolplaat legt unieke DNA De Piramide vast

Schoolplaat legt unieke DNA De Piramide vast

Het nieuwe schooljaar is gestart. Dat is bij Openbare Basisschool De Piramide gebeurd met een nieuw schoolplan. Daarnaast is het unieke DNA van de school fraai vastgelegd in een schoolplaat, waarin de missie, visie en waarden van De Piramide worden vertaald.  “Er zit heel veel beweging in de school”, stelt directeur Denise Hassing. “Allemaal onder het motto: Eigenzinnig samen groeien.”

De schoolplaat van OBS De Piramide is getekend door Adri van Gelderen van bureau De Samenwerking.nu, onderwijsvernieuwers uit Amsterdam. “Die schoolplaat is een versterking van al onze waarden”, legt Hassing uit. “We hebben in ons nieuwe schoolplan, dat gemaakt is in co-creatie, onze missie en visie vastgelegd. Ons unieke DNA is vertaald in die plaat. Wij vragen daarin aandacht voor passend, positief onderwijs, waar je kunt zijn wie je bent. Het motto ‘Eigenzinnig samen groeien’ verwoordt dat treffend.”

‘Ronde hoeksteen’
De plaat komt op posterformaat in de vernieuwde hal van de school te hangen. “Die is voor heel veel zaken te gebruiken”, stelt de directeur. Ze voegt daar vol trots aan toe dat haar team aan de totstandkoming van de schoolplaat heeft meegewerkt. “Daar hebben we in corona-tijd veel aan gedaan.” De Piramide wil zich nog nadrukkelijker in de omliggende wijk gaan profileren. “We zijn een basisschool, maar dat wil niét zeggen dat een aantal van onze faciliteiten ook niet ná school gebruikt kan worden. Zo worden er bijvoorbeeld pianolessen gegeven, stemmen we af met verenigingen, werkt Kasam met groepen in onze school en denken we na over een na-school aanbod, in de vorm van een typecursus of creatieve lessen. We willen graag de ronde hoeksteen in de wijk zijn.”

De Piramide is dus volop in beweging, bij het begin van het nieuwe schooljaar. Hassing somt op: “Een nieuw schoolplan, nieuwe doelen. We hebben hier genoeg om handen, waar we de komende tijd lekker aan verder blijven bouwen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in