Home Cultuur & onderwijs Prijsvraag voor de oude Dr. Landmanschool

Prijsvraag voor de oude Dr. Landmanschool

Vandaag heeft het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Haaren de ontwikkelcompetitie Herontwikkeling Kastanjelaan 10-12 Helvoirt uitgeschreven. Met deze prijsvraag roept de gemeente teams van ontwikkelende partijen en architecten op om te komen met een voorstel voor de herontwikkeling van de oude Dr. Landmanschool en de voormalige directeurswoning daarnaast. Voor deze beide beeldbepalende gebouwen in Helvoirt zoekt de gemeente naar voorstellen die bijdragen aan de leefbaarheid van het dorp. Bij de keuze van het beste plan vindt het college het maatschappelijk rendement belangrijker dan de financiële opbrengst. De gebouwen worden verkocht aan het team dat volgens de jury met het beste plan komt. Dat plan wordt uitgevoerd.


Voormalige school en directeurswoning

De oude Dr. Landmanschool en de directeurswoning werden ruim honderd jaar geleden gebouwd. Het huis en de voorgevel van de school zijn gemeentelijke monumenten. Tien jaar geleden kwamen de gebouwen leeg te staan. Momenteel huren een aantal verenigingen tijdelijk ruimten in de school, zoals de harmonie Kunst Adelt, de boekenclub, de kledingmarkt en de EHBO-vereniging. Het gebruik door de harmonie wordt voortgezet.

De procedure
De ontwikkelcompetitie verloopt in twee stappen. Geïnteresseerden die voldoen aan de deelnamevoorwaarden kunnen zich aanmelden voor de voorselectie door een motivatie en een portfolio in te sturen. Een selectiecommissie selecteert maximaal acht teams, die worden uitgenodigd voor een presentatie. Uit de presentaties kiest de commissie maximaal drie teams. Zij worden gevraagd om hun plan uit te werken tot een ontwerp met een businesscase en een financiële bieding. De inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Voordat de jury een keuze maakt worden de inzendingen tentoongesteld aan publiek. Deze tentoonstelling dient als omgevingsdialoog; de actief gevraagde reacties worden als advies meegegeven aan de jury.


Deelname en reglement

De gemeente organiseert de competitie in samenwerking met Architectuur Lokaal. De procedure verloopt geheel digitaal via de website van Architectuur Lokaal. Hier zijn het reglement, de bijlagen en alle andere informatie over de ‘Ontwikkelcompetitie Herontwikkeling Kastanjelaan 10-12 Helvoirt’ te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in