Home Cultuur & onderwijs Petra van den Eerenbeemt: dorpsdichter van Vught

Petra van den Eerenbeemt: dorpsdichter van Vught

Te gast in Blikveld afgelopen zaterdag: de eerste verkozen dorpsdichter van Vught, Petra van den Eerenbeemt, en de medeorganisator en -inspirator van de Vughtse dorpsdichterverkiezing Louis Wetzer. De presentatoren Ans de Man en Peter Corvers hadden met hen een gesprek over de achtergronden van deze voor Vught nieuwe ‘titel’. Het hele interview, inclusief een door de dorpsdichter voorgedragen gedicht, kunt u terug horen via het audiofragment onder dit artikel en nalezen in het Klaverblad op pagina 8.

Ze vond het zowel eervol als een teken van erkenning toen Petra van den Eerenbeemt zich bewust werd van het feit dat ze tot dorpsdichter was uitverkozen. Haar inspiratie vindt ze in de dingen die zij dagelijks meemaakt. Als kunstenares, ze tekent ook en maakt schilderijen, is zij voortdurend bezig met de wereld om zich heen en die te vertalen. En een gedicht is een vertaling op zichzelf.

De verkiezing tot dorpsdichter van Vught is een initiatief van het Lambertuspodium. Voor de coronaperiode waren de praktische plannen redelijk ambitieus: in mei zou er al een dorpsdichter geweest moeten zijn, er zou een ‘dichterbal’ georganiseerd worden etc. Uiteindelijk heeft een jury een gedicht gekozen uit het aanbod van 8 genomineerde gedichten. De bedoeling is nu dat om de twee jaar er een nieuwe verkiezing plaats gaat vinden. In de hoop dat er meer dichters van zich laten horen. De rubriek ‘Het gedicht van de week’ in het Klaverblad moet ertoe bijdragen dat het gedicht de aandacht blijft trekken.

Presentatoren: Ans de Man en Peter Corvers
Techniek: Ralph van Dongen

Petra van den Eerenbeemt en Louis Wetzer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in