Home Blikveld Over het belang van voorlezen en de voorleeswedstrijd in Vught

Over het belang van voorlezen en de voorleeswedstrijd in Vught

Leesconsulente Debby van Gemert was zaterdag – met ‘Coco kan het’, het prentenboek van het jaar – in Blikveld bij de presentatoren Berry van de Water en Erik Overman om te praten over de nationale voorleesweek (voor kinderen tot 6 jaar) en over de Vughtse voorleeswedstrijd voor basisschoolleerlingen die vrijdag 29 januari aanstaande gehouden wordt in de NOVO3-studio. Via de website van NOVO3 is die wedstrijd ook thuis te volgen vanaf 10.25 uur. (Meer daarover in de NOVO3-nieuwsbrief op 27 januari)

Het belang van voorlezen kan niet onderschat worden: het is niet alleen een ‘genietmoment’ voor ouders en hun jonge kinderen, maar voorlezen draagt bij aan het ontdekken en ervaren van sociale vaardigheden en draagt uiteraard vooral ook bij aan de taalontwikkeling. Schrijftaal is tenslotte veel uitgebreider dan spreektaal. Zoals het ook van groot belang is voor ouders en kind om veel te praten met elkaar en de taaloverdracht niet over te laten aan webfilmpjes en tv-kijken.

Op de website van de bibliotheek Huis73 wordt iedere dag via zoom voorgelezen voor kinderen vanaf 2 jaar. Het duurt 15 minuten. Thuis via Zoom: https://zoom.us/j/98594312093 | gratis. Meer info daarover is uiteraard via de website terug te vinden https://www.huis73.nl/nationalevoorleesdagen.html
.

Presentatie: Berry van de Water en Erik Overman.
Techniek: Ralph van Dongen.

Luister hier naar het interview met Debby van Gemert, leesconsulente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in