Home Cultuur & onderwijs Ouderraad Maurick College organiseert thema-avond: rol ouders bij het Daltononderwijs

Ouderraad Maurick College organiseert thema-avond: rol ouders bij het Daltononderwijs

Hoe neemt u als ouder van leerlingen op het Maurick College een plek in binnen de driehoek ‘leerling, ouder en leraar’ bij het Dalton-onderwijs? Hoe kan uw zoon/dochter optimaal profijt behalen van het Daltononderwijs? Welke dilemma’s zijn er?  Wilt u daarover als ouder meepraten, tips ontvangen en op de hoogte worden gebracht van de nieuwste inzichten binnen het Daltononderwijs? Kom dan op donderdag 30 januari 2020 om 19.30 uur naar het Daltoncafé op het Maurick College.  

Tijdens deze avond gaan we in gesprek over de visie van het Daltononderwijs, de rol van school, leerling en ouders daarin. Een onderwijssoort waarbij drie principes centraal staan: kiezen in verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en samenwerken. Uw deelname aan deze bijeenkomst draagt ertoe bij dat de kwaliteit van Daltononderwijs binnen het Maurick College op peil blijft en waar mogelijk verbetert.

De avond is een gezamenlijk initiatief van de school en de Ouderraad van het Maurick College, en staat onder leiding van een onafhankelijk voorzitter. Na een algemene inleiding over de visie van de school op Dalton en de rol van ouders, leerlingen en school, gaat u in groepen aan ‘huiskamertafels’ in gesprek met docenten van de school. De avond wordt gezamenlijk afgesloten, met gelegenheid tot napraten. Aanmelden graag vóór 10 januari op ouderraad@maurickcollege.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in