Home Cultuur & onderwijs Op 28 september a.s. Taizéviering met thema ‘Nabijheid’

Op 28 september a.s. Taizéviering met thema ‘Nabijheid’

Nabijheid’ is het thema van de Taizéviering op 28 september a.s. in de H. Nicolaaskerk aan de Kastanjelaan in Helvoirt. Deze viering is geheel d.m.v. gezangen en gebeden gewijd aan het verlangen naar verbinding.

Heeft u ook het gevoel dat de ene mens ‘nabij’ is en de ander veel minder nabij? En sommigen op grote afstand? Wel of niet nabijheid of verbinding voelen met de mensen om je heen schijnt essentieel te zijn voor je gevoel van levensgeluk.
Het verlangen naar verbinding kennen we allemaal en ook de weldaad van aandacht, dat is “echt luisteren naar elkaar’.

In de Taizéviering van 28 september wordt deze nabijheid vormgegeven in liederen, en teksten en wordt in stilte nagedacht over ‘Nabijheid’.
Het Taizékoor uit Helvoirt neemt alle aanwezigen mee in het zingen van de prachtige vierstemmige Taizéliederen. Als solisten werken mee: Klaartje van Iersel, Mascha Klerx, Marguerite Weller Boermans en de instrumentalisten Annemiek Kern-Ruig (dwarsfluit), Do Klerx (marimba), Marleen van der Zanden (klarinet), Dimitry Klerx (cello), Frans van de Sande (basklarinet), Ria Klerx (orgel) en Anton Klerx (trompet). Het Taizékoor staat onder leiding van Anton Klerx.

Taizékoor 2019

Iedereen is allen van harte welkom. Na afloop wordt een kopje koffie of thee aangeboden. Voor de kinderen is er limonade. De entree is gratis. Achterin staat een mandje voor vrijwillige bijdrage ter ondersteuning van de viering.

Locatie: H. Nicolaaskerk aan de Kastanjelaan te Helvoirt
Aanvang viering: 19.00 uur
Inzingen om 18.45 uur
Kerk open vanaf 18.30 uur

Meer informatie is te vinden op de website van de Stichting Taizé Helvoirt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in