Home Blikveld Ook basisschool ‘De Springplank’ is tevreden van start gegaan

Ook basisschool ‘De Springplank’ is tevreden van start gegaan

In Blikveld afgelopen zaterdag had presentator Berry van de Water de gelegenheid te peilen hoe basisschool De Springplank de eerste week na de ‘corona-lockdown’ heeft doorstaan. Vera Beckers, leerkracht van groep 2 en 3, had in feite alleen maar positieve berichten. Zowel de leerkrachten als de leerlingen van De Springplank waren blij elkaar weer letterlijk te zien. Die leerlingen hebben uiteraard de kans gekregen hun ervaringen in de afgelopen tijd met elkaar te delen. Dat ging natuurlijk allemaal wel anders dan anders in die weken. Want ook de kleuters hadden hun ‘videomomenten’ thuis, waar ze verhaaltjes voorgelezen kregen. Maar ook om contact te houden met de juf. En die heeft in die afgelopen weken nogal wat ‘bijscholing’ gekregen. Eerst natuurlijk de omschakeling naar het digitale contact met de leerling, maar ook het versneld kennismaken met digitale mogelijkheden die men zeker in de toekomst direct ook op school willen toepassen. Zoals bijvoorbeeld het maken van filmpjes. De leerkrachten hadden nu natuurlijk ook een alternatieve vorm van huisbezoek in handen. Ze konden immers ‘binnen’ kijken bij hun leerlingen thuis en dat kan natuurlijk heel positief de benadering van leerlingen beïnvloeden.

Het toepassen van de gedragsregels op school is op elke school natuurlijk een ‘dingetje’ geweest. De Springplank heeft in de klas carré-opstellingen gemaakt plus nog een grote instructietafel voor het bord. De juf staat hoofdzakelijk voor het bord en achter de instructietafel om zo de wat kleinere groep leerlingen te volgen.En of er achterstanden zijn opgelopen: De Springplank doet een soort nulmeting om zo een beetje in te schatten hoe de stand van zaken nu is.

Vooruitgekeken naar weer volle klassen wordt nog niet bewust gedaan. Men laat zich leiden door de maatregelen die door de inspectie worden aangeleverd.

Presentatie Berry van de Water en techniek Maurice van der Vliet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in