Home Blikveld NLAward2019: prijs voor Vughtse documentaire-maakster Anne-Marie van Oosteren

NLAward2019: prijs voor Vughtse documentaire-maakster Anne-Marie van Oosteren

Afgelopen zaterdag was telefonisch te gast in Blikveld Anne-Marie van Oosteren. Zij werd als Vughtse documentaire-maakster door presentator Berry van de Water nadrukkelijk gefeliciteerd met de toekenning van de NLAward, een prijs die verbonden is aan Brabant Bevrijd, een cross-mediaal project van de regionale omroepen in Nederland.
Zij heeft, samen met Jan Peels, 88 mini-documentaires gemaakt die allerlei aspecten en herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog als onderwerp hebben. Dit alles uiteraard in het kader van 75 jaar bevrijding.
Van de kleine verhaaltje uit het dagelijkse leven tot verhalen over goede Duitsers, over verzetsstrijders enzovoort. Soms komen mensen aan het woord, die het zelf nog meegemaakt hebben, maar natuurlijk ook kinderen en familieleden van mensen die in die tijd hun eigen rol gespeeld hebben.
Twee jaar geleden is Anne-Marie met de opnamen begonnen in ‘s-Hertogenbosch. Met twee camera’s en fotomateriaal werden alle opnamen gemaakt. Volgens het juryrapport werd ‘een breed en compleet beeld gegeven’, was er ‘lang en erg goed over nagedacht’ en had men lof voor de ‘omvang en kwaliteit van de productie’.
Die mini-documentaires zijn door Omroep Brabant uitgezonden.
Het interview met Anne-Marie kunt u hieronder beluisteren, dank zij technicus Maurice van der Vliet.

Presentatie Berry van de Water

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in