Home Cultuur & onderwijs Nieuwjaarsconcert Harmonie Kunst & Vriendschap op zaterdag 11 januari in Theater de...

Nieuwjaarsconcert Harmonie Kunst & Vriendschap op zaterdag 11 januari in Theater de Speeldoos

Kunst & Vriendschap gaat de wereld over

Op zaterdag 11 januari bent u weer weer van harte welkom bij het traditionele nieuwjaarsconcert van harmonie Kunst & Vriendschap in Theater de Speeldoos in Vught. Speciale gast dit jaar is de van oorsprong Turkse musicus Dilaver Göktaş, nu docent in Vught, Eindhoven en Tilburg. Ook treedt op Do Klerx (winnaar van het Maurick Muziek Concours 2019) op marimba. Opleidingsorkest Rappo Grande en het harmonie-orkest presenteren een zeer gevarieerd muzikaal programma met als thema ‘wereldmuziek’. Opleidingsorkest Rappo Grande zal het concert openen met een aantal bekende, vlotte nummers, waaronder tunes van Toy Story en Spiderman. Verrassend is ook dat de muziek van Mozart voor deze gelegenheid in een modern jasje is gegoten. Het harmonie-orkest neemt u vervolgens mee naar verschillende plekken op de wereld, van Ierland tot Israël en van de Pacific tot de woestijn. Zij laat horen hoe wereldmuziek ook werelds kan klinken. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Alphons van Stenis.

Het is al vele jaren gebruik dat de winnaar van het Maurick Muziek Concours tijdens het nieuwjaarsconcert van Kunst & Vriendschap optreedt. Dit jaar is dat de zeer getalenteerde slagwerker Do Klerx met een vituoos werk op marimba. Al vanaf 5-jarige leeftijd volgde Do slagwerklessen, onder andere aan het conservatorium in Den Haag. Het is dan ook niet verrassend dat hij na het Maurick College naar het conservatorium in Tilburg wil. Tijdens het concert laat hij zijn winnende solo horen. Dilaver Göktaş is in Turkije geboren en woont vanaf zijn veertiende in Nederland. Hij speelt vanaf zijn elfde het bekendste Turkse snaarinstrument, de saz en hij zingt Turkse liedjes. Naast de saz speelt hij ook de ud, gitaar en de darbuka. Spelen en zingen van de liedjes uit zijn eigen geboorteland, daar liggen zijn passie en kwaliteit. Hij is op de genoemde instrumenten muziekdocent bij MDM in Vught en in Eindhoven en Tilburg. In zijn lessen probeert hij zijn passie aan zijn leerlingen over te brengen. Dilaver heeft jarenlang gespeeld op allerlei podia en festivals in Nederland. Nog steeds staat hij regelmatig op het podium met verschillende bands en geeft hij soloconcerten met saz en zang, zoals hij ooit begonnen is met muziek maken. Verder werkt hij als gastmuzikant mee aan muziekprojecten. Hij is tevens actief als componist en arrangeur. Speciaal voor dit nieuwjaarsconcert is één van zijn composities gearrangeerd, zodat hij dit samen kan spelen met Kunst & Vriendschap en daarnaast zal hij met één van zijn leerlingen zijn muziek ten gehore brengen. Tenslotte zingt hij met Loes Swinkels (klarinettiste in het orkest) een Turks lied.

Het nieuwjaarsconcert van Kunst & Vriendschap met Dilaver Göktaş en Do Klerx vindt plaats op zaterdag 11 januari om 20.00 uur in Theater de Speeldoos te Vught.
Kaarten kosten €7,50 en zijn te koop aan de kassa van de Speeldoos of via www.theaterdespeeldoos.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in