Home Blikveld Nieuwe interim-directeur Theater de Speeldoos Bart van de Laak: voor professionele voorstellingen...

Nieuwe interim-directeur Theater de Speeldoos Bart van de Laak: voor professionele voorstellingen is ook in Vught plaats

Met ingang van 1 juli heeft Theater de Speeldoos een nieuwe interim-directeur in de persoon van Bart van de Laak. In Blikveld had Berry van de Water afgelopen zaterdag de gelegenheid met hem te spreken over wat zijn opdracht is en welke verwachtingen en plannen bij hem leven. Bart van de Laak zal overigens geen full-time directeur zijn, maar voorlopig 2 of 3 dagen in de week werkzaam zijn in Vught. En hij blijft als interim werkzaam totdat er meer duidelijkheid is in welke richting het sociaal-cultureel centrum Theater de Speeldoos zich gaat ontwikkelen. De vraag welke functie het theater en het gebouw in Vught moet gaan vervullen is een vraag die in de komende tijd beantwoord moet worden. De nieuwe directeur sluit in ieder geval niet uit dat hij kleinschalige professionele voorstellingen in een gemeente als Vught met de bestaande accommodatie absoluut niet zou willen tegenhouden. Er zijn talloze voorbeelden, ook van kleinere gemeenten, die in hun accommodatie die mogelijkheid bieden. Jeugdvoorstellingen, try-outs, klassieke muziek, jazz-optredens zijn mogelijkheden die voor de theatervoorzieningen in Theater de Speeldoos prima zijn.

Bart van de Laak heeft een financiële achtergrond en heeft zich als financieel-econoom altijd aangetrokken gevoeld door de dynamiek van culturele podia. Heeft onder meer te maken gehad met Paradiso en diverse andere podia. Hij ziet zichzelf in alle bescheidenheid wel als een bruggenbouwer. Hij ziet zijn taak als nogal uitdagend met als achtergrond de recente geschiedenis van Theater de Speeldoos. Hij wil de verhouding tussen gemeente en theater verbeteren, want ook met het nieuwe bestuur heeft de gemeente nog geen optimale relatie kunnen realiseren.

Het gebouw is natuurlijk wel een dossier wat veel aandacht kan en gaat vragen. Daar is het maken van stappen wel van belang, het liefst uiteraard met de gemeente, maar ook andere partners zijn uiteraard niet uitgesloten. Ook al woont hij al 28 jaar in Rotterdam, hij hoopt toch dat zijn van oorsprong Brabantse roots (Mierlo) in de contacten mee kunnen helpen het nog niet zo erg concrete nieuwe beleidsplan vorm te geven.

Presentator : Berry van de Water Techniek: Maurice van der Vliet

Luister hier naar het interview met Bart van de Laak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in