Home Cultuur & onderwijs Nieuwbouw Theater de Speeldoos moet in 2025 staan op de huidige locatie

Nieuwbouw Theater de Speeldoos moet in 2025 staan op de huidige locatie

Blikveld presentatoren Ans de Man en Berry van de Water ontvingen zaterdag mevrouw Riet Voets, voorzitter van het bestuur van Theater de Speeldoos. Aanleiding was uiteraard de overeenkomst die de gemeente met het Speeldoos-bestuur dinsdag 3 november heeft gesloten over de toekomst van zowel het gebouw als de ontwikkeling van een sociaal-cultureel centrum met podiumfunctie in dat gebouw.

De relatie tussen het bestuur en de gemeente is, na een wat moeizame start, in de afgelopen tijd zodanig geweest dat er voldoende vertrouwen is om gezamenlijk vooruit te kijken. Zeker als er een theatervoorziening moet komen voor een gemeente met meer dan 30.000 inwoners. Als er nieuwbouw moet komen en alle verenigingen etc. plaats moeten krijgen in dat nieuwe sociaal-culturele centrum, dan zal de gemeente hoe dan ook financieel – bij zowel de nieuwbouw als de exploitatie – bij moeten springen, zoals dat in gelijksoortige gemeenten met een theatervoorziening ook het geval is.

Er zijn nog heel wat zaken die uitgewerkt moeten worden. Vast staat wel dat het huidige gebouw zijn langste tijd gehad heeft en dat de huidige, alom geroemde, theaterzaal met zijn uitstekende akoestiek, plaats zal moeten maken voor een platte-vloer-theaterzaal met professionele voorzieningen. In de overeenkomst staat opgenomen dat op 1 juli 2021 er meer duidelijkheid moet zijn. Ook over tussentijdse oplossingen wanneer het huidige gebouw plat gaat en op dezelfde plaats een nieuw sociaal-cultureel centrum gebouwd moet worden.

Presentatoren: Ans de Man en Berry van de Water.
Techniek: Ludo Servais

Beluister hier het interview met Riet Voets, voorzitter bestuur Theater de Speeldoos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in