Home Cultuur & onderwijs Muzikale reis met trio Tourlou

Muzikale reis met trio Tourlou

Gaat u mee op een muzikale reis die door heel Europa gaat? Zo gaat u kennismaken met muziek uit Bulgarije, IJsland, Griekenland, Spanje, Italië, Armenië, de voormalige republiek van Joegoslavië, maar natuurlijk wordt Nederland ook aangedaan.

De muziekreis wordt verzorgt door het internationale trio Tourlou. Zij brengen folkmuziek uit heel Europa met een gevarieerd instrumentarium: twee violen, twee mandolines, een cello en een viola d’amore. Dit laatste instrument lijkt op een viool maar de tonen klinken langer.  

Het trio bestaat uit David Alameda Márquez uit Spanje, hij speelt viool en hij heeft twee passies: natuur en muziek. Anna Vala Olafdóttir uit Ijsland speelt cello en zingt. Als hobby heeft ze veganistisch koken en breien. Mayumi Malotaux uit Nederland speelt viool en mandoline en heeft interesse in Volksverhalen en volksmuziek vooral uit Zuid Oost Europese landen en uit Scandinavische landen.

Verder is Tourlou ook zeer maatschappelijk betrokken. Zij hebben in 2018 concerten gegeven in vluchtelingencentra, scholen voor vluchtelingenkinderen, centra voor mensen met psychische problemen. Uit deze concerten hebben ze veel voldoening gehaald.

Nu komen ze naar Helvoirt om u te laten genieten van hun bijzondere muziek.

De Noten op de Noen muziekreis start zondag 16 februari om 12.15 uur in de Oude Kerk van Helvoirt. Toegang is gratis, al stellen ze een vrijwillige bijdrage op prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in