Home Cultuur & onderwijs Meest onbekende school barst uit zijn voegen

Meest onbekende school barst uit zijn voegen

In de commissievergadering van 10 september stond op de agenda de aankoop van 6733 m2 grond ten behoeve van de toekomstige nieuwbouw van de school voor (V)SO ‘Zuiderbos’, gelegen op het terrein van zorgpark Voorburg. Thans zijn daar 180 leerlingen geplaatst in tijdelijke voorzieningen. D66 stelde voor om bij de aankoop van de grond een deel te reserveren voor de bouw van woningen. Zij noemden deze school de meest onbekende school die uit zijn voegen barst.
Een punt van aandacht was het parkeren rond de school bij het in-en uitgaan. PvdA/GL vroeg zich af of er geen slim plan bedacht kon worden voor de medewerkers van Reinier van Arkel (RvA) die nabij de school parkeren.
Alle partijen konden zich vinden in de grondaankoop voor de school. Met betrekking tot de bouw van woningen gaf de wethouder Van de Ven aan dat RvA niet zomaar grond kan verkopen en mocht daar een bestemming van woningen op gekomen zijn dan zou wellicht de taxatieprijs hoger uitgevallen zijn voor de gemeente.
De wethouder gaf aan dat er gekeken gaat worden naar een verkeerscirculatie als de nieuwbouw wordt gerealiseerd, zodat overlast van de vele busjes wordt aangepakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in