Home Blikveld MDM: musicals dit jaar in filmvorm

MDM: musicals dit jaar in filmvorm

Voorzitter Anja van Mackelenbergh en bestuurslid Nathalie van Bijnen van MDM waren zaterdagmorgen op bezoek in Blikveld bij presentatoren Peter Corvers en Berry van de Water.
Hoofdonderwerp: de verfilming van de door MDM (Muziek Dans en Musical) in juli al geplande musicals in Theater de Speeldoos. Uiteraard belemmerde corona de uitvoeringen in juli en is men zich in eerste instantie op voorstellingen in het najaar gaan richten.
De leeftijd van de spelers – grootste deel onder de 18 jaar – zou het mogelijk maken die voorstellingen met een zaalbezetting van 100 personen toch door te laten gaan. De aanscherping van de coronamaatregelen zou in de praktijk betekenen dat er 9 voorstellingen gespeeld zouden moeten worden. Een te grote belasting voor alle bij de musicals betrokken spelers en begeleiders, vond het bestuur van MDM.

Het alternatief werd gevonden in de verfilming van de twee op het programma staande musicals. Op een dag is alles opgenomen: een bijzondere ervaring voor de deelnemers en iedereen die erbij betrokken was. Het resultaat is over 3 tot 4 weken beschikbaar. Alle mensen die in de voorverkoop kaarten hadden besteld zijn hierover al geïnformeerd. Op de website van MDM is te vinden hoe men de film(s) van de musical(s) kan bestellen. Over hoe het hele proces in grote lijnen verlopen is: luister naar de audio-opname hieronder.

Presentatoren: Peter Corvers en Berry van de Water.
Techniek: Maurice van der Vliet.

Anja van Mackelenbergh en Nathalie van Bijnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in