Home Cultuur & onderwijs Maurick College is voorbereid op afwerking eindexamens. Op 6 april beginnen laatste...

Maurick College is voorbereid op afwerking eindexamens. Op 6 april beginnen laatste schoolexamens.

Directielid Jacoline Hendriksma kwam afgelopen zaterdag in Blikveld aan het woord over de gang van zaken op het Maurick College en speciaal natuurlijk over de afwerking van de eindexamens. Ze vertelde dat vanaf 6 april de eindexamenleerlingen aan hun laatste schoolexamens gaan beginnen. Onder bijzondere omstandigheden omdat de officiële richtlijnen gevolgd moeten worden. Dat zal in de praktijk inhouden dat in die toetsweek in elk lokaal maar 3 leerlingen aanwezig kunnen zijn, een van het VMBO, een van de HAVO en een van het VWO.

Het wegvallen van het centraal schriftelijk eindexamen heeft voor de leerlingen gevoelsmatig nogal wat gevolgen. Een aantal zegt de afronding van hun middelbare schoolloopbaan te missen en anderen vinden het plezierig dat de druk is weggevallen. Het is overigens van belang aan te geven dat het eindcijfer niet alleen bepaald wordt door de 3 schoolexamens in dit jaar, maar dat ook de cijfers uit het voor-eindexamenjaar deel uitmaken van het examendossier. De examenkandidaten staan online voortdurend in contact met hun docenten en mentor.

De overige leerlingen werken vanaf vorige week met een apart rooster. Dat voorziet erin dat tussen 09.00 en 12.00 uur online lesgegeven wordt. Wanneer voor hen schoolbezoek weer mogelijk wordt, is nu nog niet duidelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in