Home Blikveld Locatie-directeur Martin Hol hoopvol: “uitleenfunctie bibliotheek in DePetrus na 20 mei misschien...

Locatie-directeur Martin Hol hoopvol: “uitleenfunctie bibliotheek in DePetrus na 20 mei misschien weer mogelijk”

Zaterdag 2 mei sprak Berry van de Water met locatie-directeur Martin Hol van de Vughtse bibliotheek over de coronaperikelen voor de bibliotheek. Een zo optimaal mogelijke dienstverlening on line is de eerste prioriteit geweest na de ‘sluiting’ van de bibliotheek. De E-book-service heeft een enorme boost gekregen: landelijk is een stijging met 300% te zien. Maar ook de ‘thuisbieb’ functioneert naar behoren: dat is een E-book voorziening voor iedereen, ook al is men geen lid van de bibliotheek. Zeer succesvol zijn ook de ‘voorleessessies’ online als vervanging van de voorleesuurtjes in de bibliotheek. Ook bijzonder succesvol is het vorige week gestarte ‘afhaal-bieb-project’.
Via www.babeldenbosch.nl kan een aanvraagformulier ingevuld worden waarop men kan aangeven in welk genre men graag een boek zou willen lenen, voor welke leeftijd etc. En dan – wel met een tijdslot – kan men in DePetrus zijn pakketje afhalen. Tot en met 6 mei is dit project wat Vught betreft nu al volgeboekt, vanaf donderdag is het weer mogelijk.

Martin Hol heeft alle hoop wat betreft de fysieke uitleenfunctie gevestigd op 20 mei. Vanuit de branche is al een goedgekeurd protocol opgesteld waarmee het mogelijk moet zijn weer in DePetrus boeken te lenen. Denk daarbij aan eenrichtingsverkeer, aan een maximaal aantal mensen, aan zelfbeschermende maatregelen en dergelijke.

De financiële gevolgen van deze crisis is voor de bibliotheek, en uiteraard ook voor de ontmoetingsplek DePetrus, nu nog niet te overzien. Voorspelbaar is wel, dat er pijn geleden gaat worden, maar optimisme staat toch voorop. Het zal ongetwijfeld zwaar worden om oplossingen te vinden, maar er wordt vertrouwd op de creativiteit van iedereen die mede verantwoordelijk is voor deze culturele voorziening.

Presentatie Berry van de Water, techniek Ludo Servais.

Martin Hol in gesprek met Berry van de Water in Blikveld 2 mei

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in