Home Cultuur & onderwijs Lezing over Rembrandt door Michel van de Laar...

Lezing over Rembrandt door Michel van de Laar (tv-serie ‘Het Geheim van de Meester’)

Speciaal vanwege het Rembrandtjaar geeft Michel van de Laar op dinsdag 3 december om 20.00 uur een lezing in de Lambertuskerk in Vught. De toegang bedraagt 7,50 euro, inclusief koffie of thee. Michel van de Laar (1966) is zelfstandig restaurator van schilderijen gevestigd te ´s-Hertogenbosch en Amsterdam. Hij werkt sinds 1987 in de familietraditie die door zijn grootvader Arnold van de Laar (1886-1974) in 1912 is begonnen. In diens atelier aan de Sint Jorisstraat in ´s-Hertogenbosch ontwikkelde hij zijn passie voor het restauratievak. Michel volgde opleidingen aan de Academie Anderlecht in Brussel en het Laboratoire d’Etude des Œuvres d’Art par les Methodes Scientifiques in Louvain-la-Neuve. Daarna werkte hij twee jaar als voluntair bij Luitsen Kuiper in het restauratieatelier van het Rijksmuseum in Amsterdam. Op 15 februari 1989 kwam hij in vaste dienst bij het Rijksmuseum als Restaurator Schilderijen.
Voor zijn praktijk beschikt Michel zowel over het originele familie-atelier in Den Bosch, als over een modern geoutilleerd atelier in Amsterdam.
Zijn bekendheid nu is het gevolg van zijn medewerking aan de succesvolle tv-serie ‘Het Geheim van de Meester’. Daarin werden Jeremia en het Portret op jeugdige leeftijd van Rembrandt gereconstrueerd.
Michel van de Laar werkt nu in opdracht van particulieren, musea, bedrijven, kerken en kloosters aan de restauratie van schilderijen uit alle perioden en scholen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in