Home Cultuur & onderwijs Jèntje van de Kleinkeinder: “as ge un bietje bij blèft, dan kunde...

Jèntje van de Kleinkeinder: “as ge un bietje bij blèft, dan kunde ôk mee in oewe tijd hè!”

Kleinkeind Jèntje (Jan van der Els) maakt iedere week samen met zijn broers Frits (Ronald Schenk) en Fons (Jan Roosen) een nieuwe scene die te zien is op het YouTube-kanaal van ‘Theater aan de Parade Deelt’. Hij vindt het altijd weer leuk om samen met zijn ‘broers’ te zijn en is blij met deze creatieve mogelijkheid. Iedere zondag wordt er een nieuwe scene van de Kleinkeinder geplaatst op het YouTube-kanaal van Theater aan de Parade onder de naam ‘Theater aan de Parade Deelt’. Deze scene wordt vervolgens ook iedere maandag op de website van Theater aan de Parade gepubliceerd. In deze tijd ontbreekt het de broers niet aan onderwerpen voor een nieuwe act. Door deze creatieve manier van optreden toveren ze toch iedere week via de huiskamers een mooie lach op het gezicht van de mensen. Het internet biedt volgens Jèntje ongekende mogelijkheden en hij voegt daaraan toe: “as ge un bietje bij blèft, dan kunde ôk mee in oewe tijd hè!”.

Of de ‘broers’ in de toekomst met een eigen YouTube-kanaal komen, weet Jan van der Els nog niet, maar het zou zomaar kunnen. Ook stond er aan het einde van het jaar een voorstelling van Theatergroep Spring uit Vught, waar Jan regisseur is, op de agenda in de Speeldoos in Vught, maar Jan weet niet of deze datum haalbaar is, want zodra alle theaters in het land weer hun deuren mogen openen, moet er eerst nog een paar maanden gerepeteerd worden alvorens er opgetreden kan worden.

Foto: Facebook ‘De Kleinkeinder’

Jan van der Els was te gast in het programma Wat Een Weekend!. Iedere zaterdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur op de NOVO3 Radio live-stream. Presentatie, techniek en muziek: Marcel van den Heuvel en Gerard Postema

Luister hieronder naar het volledige interview in Wat Een Weekend! met Jan van der Els van ‘De Kleinkeinder’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in