Home Blikveld Hoe nu verder met de Dorpsdichter?

Hoe nu verder met de Dorpsdichter?

In september 2019 zijn het Lambertuspodium, bibliotheek Babel, Het Klaverblad en het Maurick College gestart met een project dat in mei van dit jaar moest leiden tot de verkiezing van de dorpsdichter van Vught met als kers op de taart een heus dichtersbal in mei van dit jaar. Dat laatste gaat door de gevolgen van het coronavirus zeker niet lukken. In Blikveld van zaterdag 11 april zette Louis Wetzer alles even op een rijtje.

“Alles liep op rolletjes, we hadden een leuke jury, een mooie workshop en op 17 mei het dichtersbal. Het coronavirus dwong ons om anders om te gaan met ons project”, aldus Louis Wetzer. Om te zorgen dat het project levend gehouden kon worden, hebben we een oproep aan de ‘dichters in spe’ gedaan om gedichten te maken over het coronavirus. Daar is massaal op gereageerd en het mooie was dat er een soort kruisbestuiving plaatsvond doordat men elkaar ook gedichtjes toestuurde. Voorbeelden daarvan zijn in Het Klaverblad te lezen. Tijdens de tentoonstelling van 75 jaar bevrijding van het Maurick College waren ook al diverse gedichten te bewonderen.

Hoe nu verder? Louis Wetzer zegt daarover: “de verkiezing van de dorpsdichter wordt uitgesteld, we hopen dat het dichtersbal in het najaar kan plaatsvinden. Iedereen kan gewoon nog meedoen, we hebben nog geen deadline gesteld. Je gedicht hoeft niet hoogdravend te zijn, het mag ook speels. De een maakt gebruik van bewerkelijke beeldspraak en de ander is juist recht voor zijn raap. Om de aandacht voor dichten vast te houden wordt nu samen met bibliotheek Babel gekeken of er een soort troostgedichtenroute gemaakt kan worden.” Later hierover meer.

Je kunt je gedicht(en) opsturen naar evelienholster@babeldenbosch.nl of naar a.wetzer@home.nl

Luister hier het interview met Louis Wetzer terug.

Interview met Louis Wetzer
Presentatie Berry van de Water, techniek en muziek Ludo Servais

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in