Home Blikveld Henk Smeets: Vughts Museum in DePetrus is voorbereid op 2021

Henk Smeets: Vughts Museum in DePetrus is voorbereid op 2021

De presentatoren Peter Corvers en Berry van de Water ontvingen zaterdag in Blikveld Henk Smeets, directeur van het Vughts Museum. Onderwerp uiteraard de gevolgen voor DePetrus en specifieker het Vught Museum van de lockdowns in de afgelopen periode. Wat betreft DePetrus is de sluiting tijdens de eerste en nu in de tweede golf natuurlijk een forse tegenslag. Met name dan voor de gebruikers van het gebouw die voor een deel hun inkomsten moeten halen uit hun activiteiten in het gebouw, zoals de Wereldwinkel, maar ook het Vughts Museum en Anders Bezig Zijn (ABZ) met onder meer lezingen en rondleidingen.

Exposities in het Vughts Museum zijn door de omstandigheden doorgeschoven, hoewel in 2020 de expositie over Grips nog doorgang heeft kunnen vinden. Maar de expositie over archeologische vondsten in Vught en de zo in de tijd keurig geplande expositie over Helvoirt zijn nu verder vooruit gepland. De hoop is om in mei die van Helvoirt te kunnen openen en verderop dit jaar de expositie over de archeologische vondsten.

Het bestuur van het Vughts Museum heeft in deze tijd wel plannen kunnen maken om de betrokkenheid van hun vrijwilligers te vergroten in de vorm van een aan te passen organisatiestructuur. Het blijft overigens de vraag of alle vrijwilligers na de coronatijd hun rol weer kunnen en willen spelen. Uitbreiding van werkgroepen is en blijft uiteraard welkom. Zie de website van het Vughts Museum:(https://www.vughtsmuseum.nl/)

Beluister het gesprek met Henk Smeets via het audiofragment hieronder. Presentatie: Peter Corvers en Berry van de Water Techniek: Maurice van der Vliet

Henk Smeets over het Vughts Museum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in