Home Cultuur & onderwijs Expositie Wil van Gemert in Ketjapfabriek tot 30 maart

Expositie Wil van Gemert in Ketjapfabriek tot 30 maart

Vanaf 29 januari exposeert de Vughtse kunstenares Wil van Gemert. Zij is een realistische kunstenaar en haar passie is het schilderen van stillevens met olieverf. 
Na een aantal jaren van experimenteren met diversen technieken zoals aquarel, pastelkrijt en acryl, ontdekte zij uiteindelijk het schilderen met olieverf en dat voelde voor haar als thuiskomen. Ook bleek dat het realisme het dichtst bij haar gevoel staat. 

Zij zoekt naar voorwerpen die iets bij haar teweeg brengen. Voorwerpen kunnen haar raken door hun kwetsbaarheid zoals bij bloemen en fruit, glans zoals op glas en aardewerk, dof zoals hout en stof of een matte glans zoals op tin. Ook de eenvoud of de vorm van een voorwerp zoals een bordje een kommetje of een vaasje wekken vaak haar interesse. De kleuren zoals die van bloemen en fruit zijn altijd weer een uitdaging voor Wil van Gemert om die ‘levendig’ te schilderen. 

Wil van Gemert exposeert in de Ketjapfabriek van 29 januari tot en met 30 maart 2020. Voor meer informatie: www.wilvangemert.nl. De expositie is gratis te bezichtigen onder kantoortijden in de Ketjapfabriek, van Heeswijkstraat 4a in Vught.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in