Home Cultuur & onderwijs Expositie Shirley Welten in foyer Theater de Speeldoos tot 31 januari 2021

Expositie Shirley Welten in foyer Theater de Speeldoos tot 31 januari 2021

Vanaf 30 november is er een expositie analoge fotografie van Shirley Welten te zien in Theater de Speeldoos te Vught. De titel van de expositie luidt ‘This Must Be the Place’ en loopt tot 31 januari 2021.

In al het werk van Shirley Welten is de mens afwezig. Alles is in afwachting van wat komen gaat, of rust uit van wat geweest is. Wie kijkt naar haar foto’s ziet vergankelijkheid, verlatenheid in huizen, landschappen en ruimtes. Het is werk dat balanceert op de grens van aanwezigheid en afwezigheid.

Shirley Welten (1981) is beeldend kunstenaar. Zij heeft zich na haar opleiding Beeldhouwen en Andere Media aan AKV|St.Joost gespecialiseerd in installaties en analoge fotografie op groot formaat. Na verschillende reizen in Oost-Europa en een werkperiode in Rusland, werkt zij nu vanuit haar atelier bij Nova Zembla in ‘s-Hertogenbosch. Ze heeft geëxposeerd bij instellingen als W139 (Amsterdam), de Cacaofabriek (Helmond), Second Home Projects (Berlijn) en NCCA (St. Petersburg).

“Je moet moeite doen op de plek te komen die ik in mijn werk gevonden heb. De melancholie is tastbaar in alle werken, schoonheid en vergankelijkheid spelen mee. Ik zoek een combinatie van wat ik kan vinden en wat ik zelf mee neem. Ik in verhouding tot de wereld, samengevat in een beeld,” zegt Welten. Zij ziet haar afbeeldingen als denkruimte, als beleving, als staat van zijn. 

In De Speeldoos zijn fotowerken van Shirley Welten te zien en te koop. De foyer is vrij toegankelijk op werkdagen tussen 10 uur ’s ochtends en 8 uur ’s avonds. Wanneer u een rondleiding van de kunstenaar wilt, kunt u contact opnemen met haar via www.shirleywelten.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in